Gündem
30 Ara 2012 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

ADEM ÖZKÖSE SURİYE GÜNLERİNİ ANLATTI

Suriye'de tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Gazeteci Yazar Adem Özköse, tutuklu kaldığı dönemi anlattı

Suriye'de tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Gazeteci Yazar Adem Özköse, tutuklu kaldığı dönemi ve gözlemlerini aktardı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sosyal Etkinlikler Kulübü tarafından "Suriye ve Arap Baharı” adlı konferans düzenlendi.

Merkezi Amfi'de düzenlenen konferansta Suriye'deki çatışmaların ortasında kalarak tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Gazeteci Yazar Adem Özköse’nin tutuklu kaldığı dönemi ve gözlemlerini aktardı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldığı konferansta Gazeteci-Yazar Özkese, Filistin, Tunus, Suriye gibi ülkelerde yaşanan iç karışıklıkların nedenlerini gelişmelerini ve tutuklu kaldığı iki ayı enine boyuna anlattı.

Gazeteci Yazar Özköse, bölgede neler olup bittiğini savaşın tam ortasında kalarak takip ettiğini belirterek, Suriye Halkının yaşadıklarını anlattı.

Özköse, Suriye'de çıkan iç karışıklıkların nedenlerini de öğrencilerle paylaşarak Suriye'de çocuklar başta olmak üzere insanların daha fazla özgürlük istediklerini söyledi.