Aday gösterilmeyen Mesut Yar'dan flaş karar! Tek seçeneği kalmıştı

Gazeteciliği bıraktığını açıklayıp Aralık ayında ekranlara veda eden Mesut Yar, "Ayrılma nedenim çoğunuzu şaşırtacak" diyerek Datça Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıklamıştı. CHP'den Datça Belediye Başkan aday adayı olan ünlü televizyon programcısı Mesut Yar, aday gösterilmeyince yeni kararını paylaştı.

Aday gösterilmeyen Mesut Yar'dan flaş karar! Tek seçeneği kalmıştı - Sayfa 1

Sözcü TV’de sabah haberlerini sunan gazeteci ve televizyoncu Mesut Yar, yerel seçimde belediye başkanı olmak için Aralık ayında gazetecilik mesleğini bıraktığını açıklamıştı.

18
Aday gösterilmeyen Mesut Yar'dan flaş karar! Tek seçeneği kalmıştı - Sayfa 2

Son olarak Sözcü TV’de Sabahın Sözcüsü isimli programı sunan Mesut Yar, Aralık ayında yaptığı bir programda gazeteciliği bıraktığını ve belediye başkanı aday adayı olacağını açıklamıştı. 6 Aralık’ta son yayınına çıkan Mesut Yar şu açıklamayı yapmıştı:

28
Aday gösterilmeyen Mesut Yar'dan flaş karar! Tek seçeneği kalmıştı - Sayfa 3

'Var olduğunuz saate veda edebilmek veya konu olabilmek enteresan bir şeydi. Bu hakkı bana veren Sözcü TV'ye teşekkür ediyorum. Bundan önceki yerlerden görüşmek dileğiyle ayrılmıştım. Şimdi gülüşeceğimize inandığım farklı bir mesleki ayrımdayım. Mesleğin 39'uncu yılında bir karar vermem gerekiyordu. Hakikatin ve halkın tarafında olmak durumundaydım.

38
Aday gösterilmeyen Mesut Yar'dan flaş karar! Tek seçeneği kalmıştı - Sayfa 4

"AYRILIK NEDENİM ÇOĞUNUZU ŞAŞIRTACAK"

Ayrılma nedenim çoğunuzu şaşırtacak ama 1900'lerin sonunda bir gazeteci olarak gittiğim daha doğrusu bir arkeolog olarak gittiğim, belgeselini yaptığım Datça'yı, 20 yılını Datça'da geçirmiş bir kardeşiniz olarak memleketin en uç köşelerinden bir tanesini mutlu etmeye gidiyorum.”

48