Gündem
18 Mar 2023 11:53 Son Güncelleme: 18 Mar 2023 13:36

"Adanalıyık Allah’ın adamıyık!" sözü nereden geliyor? Zeydan Karalar 'dan 18 Mart mesajı....

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medya hesabından 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajını videolu paylaşım ile yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Twitter hesabından, "Adanalıyık Allah’ın adamıyık!" sözü nereden geliyor? #18MartÇanakkaleZaferi" başlığı altında bir video çekerek anlattı.

Karalar paylaştığı video da şu ifadeleri kullandı:

"Ben Zeydan Karalar. Çocuklara sordum "Adanalıyık Allah'ın adamayıkı" sözünün duyudunuz mu? Duydduk Zeydan amca dediler. Duymuşlar ama hikayeyi bilmiyoorlar . Dedim bunlara 'hepiniz birer avuç toprak getirin hele'. Düşmanlar yedidüvelden toplandı... Bizim dedelerimizden her kentten toplandı onlarla mücadeleye başladı. Bu kahraman askerler içinde Adanalılarda vardı. Adanalılar öyle yaman savaştılar ki İngiliz askerleri Allah'ın adamları demeye başladı. Çanakakkale Şehitliğinde Türkiye'de sadece Adana'ya ait yer adı olmasının sebebi budur. Kahraman askerlerimiz Adana'ya döndüler. "Adanalıyık Allah'ın  adamıyık" dediler. O laf işte buradan geldi. Ayrımız, gayrımız hiç olmadı. Beraberce omuz omuza bu vatan için can verdik. Çünkü biz Adanalıyık çocuklar biz Allah'ın adamıyık. Bizi ölüm bile ayıramadı siyaset mi ayıracak."