Gündem
11 Mar 2015 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Adana'da yerel gazeteciye tehdit ve hakaret cezası

Adana'da gazetecilik yapan Osman Yavuz, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni eleştirdiği bir yazısında hakaret ve tehdit içerdiği iddiasıyla 2 bin 240 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Adana'da gazetecilik yapan Osman Yavuz, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni eleştirdiği bir yazısında hakaret ve tehdit içerdiği iddiasıyla 2 bin 240 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Bianet'in haberine göre, Ceyhan 3. Asliye Ceza Mahkemesi, cukurovaplushaber.com sitesi için kaleme aldığı yazısı nedeniyle Yavuz'u yargıladı ve geçtiğimiz günlerde gazeteciyi mahkum etti.

Yavuz: Ben susmayacağım

Adana'nın Ceyhan ilçesinden karara tepki gösteren gazeteci Yavuz, "Bana verilen bu cezayı yersiz ve uygunsuz görüyorum. Nerede adalet diyorum" dedi.

Bu tür bir olayla ilk kez karşılaşsa da susmayacağını açıklayan 15 yıllık gazeteci, "Gereken yasal haklarımı kullanacağım. Elimden gelen ne varsa yapacağım, ben susmayacağım. Çünkü haklı olan biziz. Vatandaşın gözü kulağı olmaya devam edeceğiz. Bu tür davalar da bizi yıldıramayacak. Gerçekleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz" dedi.

"Hükümet neden sesimizi kesmek için uğraşıyor?"

Yavuz, internet sitesindeki eleştiriden dolayı Emniyet Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin internet sitesine el koyduğunu ve yanını durdurduklarını da savundu:

"Emniyet müdürlüğüne gidip ifade de verdim. Yalnız benim yazımda herhangi bir tehdit veya hakaret unsuru yoktu. Sadece eleştiri hakkımı kullandım bir gazeteci olarak. Ne yazık ki hükümet de bizimle uğraşıyor. Ben yerel bir gazete olduğumdan dolayı neden bizimle uğraşıyor, neden sesimizi kesmeye çalışıyor onu da anlayabilmiş değilim. Adalet mülkün temelidir diyorlar ama inanmıyorum. Adaletin temeli 12 yıl önce sarsılmıştır o bina yıkılmıştır düşüncesindeyim."

Gazetecinin ne türden ifadeler nedeniyle mahkum edildiği bilinmiyor