Güncel
27 Eyl 2022 13:47 Son Güncelleme: 27 Eyl 2022 13:52

Adana Lezzet Festivali günleri başlıyor!

Coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliği ile gastronomi dünyasının vazgeçilmez durağı haline gelen Adana, 6. kez büyük lezzet buluşması için İstanbul’da ilk adımı attı. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 7-8-9 Ekim tarihlerinde bir yandan lezzet tutkunlarına ev sahipliği yapacak, bir yandan da konferansları ve özel etkinlikleri ile Adana’nın mutfak mirasına ışık tutacak.

Adana Valiliği’nin Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Uluslararası Adana Lezzet Festivali, İstanbul Feriye’de düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, 5 Ocak Gazetesi imtiyaz sahibi Savaş Çokduygulu, yönetmen Timur Savcı, Fatih Terim, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile gastronomi dünyasından isimler katıldı.

 

Coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliği ile gastronomi dünyasının vazgeçilmez durağı haline gelen Adana, 6. kez büyük lezzet buluşması için İstanbul’da ilk adımı attı.

Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 7-8-9 Ekim tarihlerinde bir yandan lezzet tutkunlarına ev sahipliği yapacak, bir yandan da konferansları ve özel etkinlikleri ile Adana’nın mutfak mirasına ışık tutacak.

 

Adana Merkez Park’ta 180 dönüm üzerine kurulu alanda düzenlenecek Türkiye’nin en büyük ve en lezzetli festivali Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ana teması “Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak” olarak açıklandı.

Basın toplantısında birer konuşma yapan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Festival İçerik Koordinatörü Ebru Koralı ve Festival Organizatörü Haluk Özsevim festivalin amacı, hedefleri ve programı hakkında detaylı bilgi paylaşımı yaptı.

ADANA GASTRONOMİSİ ÇOK YÖNLÜ ELE ALINACAK

Türkiye’nin en büyük gastronomi buluşmasına sahne olacak Uluslararası Adana Lezzet Festivali için güçlü bir program hazırlandı. Festivalin ilk günü HiltonSA Oteli’nde, ikinci günden itibaren Merkez Park Lezzet Sahnesi’nde gastronomi dünyasının birbirinden değerli isimlerini, akademisyen, araştırmacı ve iş insanlarını bir araya getiren konferanslar, söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

50’yi aşkın yerli ve yabancı şef ile gastronomi dünyasına yön veren 200 konuğun katılacağı festivalde, Gastro Lezzet Sahnesi ve Genç Şefler Yarışması ile çeşitli konser ve gösteriler de olacak. Şehrin gastronomik değerlerinin çok yönlü işleneceği festivalde yer alacak 100’den fazla Adana markası ise ünlü lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sunarak, lezzet tutkunlarına ziyafet şöleni yaşatacak.

FESTİVAL GEÇEN YIL ADANA EKONOMİSİNE 150 MİLYON TL KATKI YAPTI

Gastronomi turizminde ziyaretçilerin yüzde 80’i, destinasyon seçerken gastronomi kültürüne önem veriyor.

Bu noktada Adana; coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra kendine has bir lezzet sentezi sunması nedeniyle de eşsiz bir doğal kaynağa sahip. Adana Lezzet Festivali her yıl 100’ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşiyor. Sadece 2021 yılında; festivale 165’in üzerinde firma katıldı.

11 bin yatak kapasitesine sahip ilde tüm oteller dolarken, Tarsus ve Mersin gibi çevre il ve ilçelerdeki turistik tesislerin de doluluk oranlarında artış görüldü. 3 günlük festival süresince şehrin ekonomisine 150 milyon TL’lik katkı sağlandı. 

2020 yılında pandemi nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirilen festivalde; 2017’de 100 bin, 2018’de 160 bin, 2019’da 270 bin ve 2021 yılında 285 bini aşkın konuk ağırlandı. Her yıl düzenli olarak büyüyen Adana Lezzet Festivali’nin, bu sene ziyaretçi sayısında rekor kırması bekleniyor.