Adam öldürme suçundan yargılanıyordu! Somer Şef hakkında flaş karar verildi

Beşiktaş'ta devraldığı restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişinin öldüğü olaya ilişkin ünlü şef Somer Sivrioğlu ve 6 kişinin "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verildi. Mahkeme, keşif sonrasında söz konusu duvarın özel mülkiyet kalıp kalmadığına ilişkin rapor aldırılmasına hükmedildi.

Adam öldürme suçundan yargılanıyordu! Somer Şef hakkında flaş karar verildi - Sayfa 1

Ünlü şef Somer Sivrioğlu'nun, 20 Mayıs 2022'de Beşiktaş'ta yeni devraldığı lüks restoranın istinat duvarı çökmüş, o esnada yoldan geçen Ürdün'lü eski diplomat Ahmet Muhammed Salem Lubbad ve Baha Eddin Ali Hafez Shanableh duvarın altında kalmıştı.

114
Adam öldürme suçundan yargılanıyordu! Somer Şef hakkında flaş karar verildi - Sayfa 2

Ağır yaralanan yabancı uyruklu vatandaşlardan eski diplomat Ahmet Muhammed Salem Lubbad hayatını kaybetmişti. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3'üncü duruşmaya, sanık Kazım Evirgen ve taraf avukatları katıldı.

214
Adam öldürme suçundan yargılanıyordu! Somer Şef hakkında flaş karar verildi - Sayfa 3

Mahkeme Başkanı, Sarıyer Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosu'ndan olay yerindeki istinat duvarıyla restoranın sınırlarını gösteren haritanın gönderildiğini belirtti. Ayrıca Memur Suçları Soruşturma Bürosundaki soruşturmanın halen devam ettiği de kaydedildi.

314
Adam öldürme suçundan yargılanıyordu! Somer Şef hakkında flaş karar verildi - Sayfa 4

EVİRGEN: "DUVARDA BİR YAMUKLUK FARK ETMEDİM"

İşletmeci sanık Kazım Evirgen, "Suça konu yerde bulunan iş yerini ben 45 sene evvel mülk sahiplerinden kiraladım. Daha sonra bir kısım davalılara restoran işletmesi olarak tekrar kiraladım.

414