Gündem
27 Ara 2011 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

ADALET BAKANI'NA GÖRE SADECE 8 GAZETECİ TUTUKLU!

Cezaevlerinde bulunanların sadece yüzde 28.4'ünün tutuklu olduğunu belirten Ergin, tutuklu gazeteci sayısını ise 8 olarak açıkladı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada  tutuklu gazeteci sayısını ise 8 olarak açıkladı.

"Türkiye’de tutukluluk sürelerinin uzun olduğu yönünde yanlış bir algı var. Bugün itibariyle cezaevlerinde bulunanların yüzde 28.4’ü tutuklu, geriye kalanı ise hükümlüdür." diyen Bakan Ergin, 204 ülkenin dahil olduğu bir araştırmaya göre, (tutukluluk süresi bakımından) Türkiye’nin, Danimarka’dan, İsrail’den, Hollanda’dan, İsveç’ten, Arjantin’den daha iyi noktada olduğunu anlattı.

TUTUKLU GAZETECİ SAYISI

Bakan Ergin, tutuklu gazeteci sayısıyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın yayımladığı bir bülten esas alınarak çok sayıda haber yapıldığını, bu bültene göre 72 gazetecinin tutuklu bulunduğunu belirterek, bu rakamın gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

BAKAN CPJ’NİN RAPORUNU GÖSTERDİ
TGS listesinde yer alan isimleri sorguladıklarını, 3 kişinin kaydını bulamadıklarını, 6 kişinin daha önce tahliye edilenler arasında bulunduğunu, geri kalanlardan çoğunun ise gazetecilik mesleğinden değil başka suçlamalarla haklarında soruşturma açıldığını anlatan Ergin, "Adam öldürmüş fakat gazeteci kimliği var. Banka soymuş gazeteci kimliği var. Uluslararası kuruluş CPJ’ye göre, Türkiye’de sadece 8 kişinin gazetecilik mesleğinden dolayı haklarında soruşturma açılmıştır. Ama uluslararası arenada kendi sivil toplum kuruluşumuz tutuklu gazeteci sayısı çokmuş gibi bir algı oluşturuyor. Ama biz 2012’ten itibaren bu olumsuz algının değiştiğini hep beraber göreceğiz."