Gündem
18 Ağu 2023 12:45 Son Güncelleme: 18 Ağu 2023 12:48

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la ilgili çarpıcı detay! ‘Benim edindiğim bilgilere göre…’

Hande Fırat, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve yapılan atamalarla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı ve “Liyakati ön planda tutacak. Amacı ise Türkiye Yüzyılı’nın liyakat yüzyılı olmasıdır” dedi.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve yapılan atamalarla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

“Yılmaz Tunç, göreve gelir gelmez Türkiye Yüzyılı’nda herhangi bir gruba aidiyetle değil liyakatle bir yerlere gelineceğini göstermek için Adalet Bakanlığı’nın üst yönetici kadrolarına liyakat esasına dayanan atamalar gerçekleştirdi” diyen Hande Fırat, devamında ise aldığı kulis bilgisini paylaştı:

“Benim edindiğim bilgilere göre Yılmaz Tunç yolundan dönmeyecek. Atamalarda liyakati ön planda tutacak. Amacı ise Türkiye Yüzyılı’nın liyakat yüzyılı olmasıdır.”

Hande Fırat’ın ‘Adalette liyakat yüzyılı’ başlıklı yazısı şöyle!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, göreve gelir gelmez Türkiye Yüzyılı’nda herhangi bir gruba aidiyetle değil liyakatle bir yerlere gelineceğini göstermek için Adalet Bakanlığı’nın üst yönetici kadrolarına liyakat esasına dayanan atamalar gerçekleştirdi.

LİYAKAT ATAMALARI KİMLERİ RAHATSIZ EDİYOR

- Dikkatinizi çekerim, bir gruba aidiyet eleştirilerine karşı liyakat tercih edildi.

- Sevgili Nedim Şener yazdı, çok önemli bir yazıydı. Yapılan atamalardan yalnızca biri de sadece iki ay önce özel kalem müdürlüğüne olan idi.

- Bu arada Bakan Tunç’un hukuk, adalet ve reformların artarak devam edeceği mesajı, liyakati esas alacağı da anlaşıldı. Bunu gören ve bu reformlardan rahatsız olan bazı odaklardan sesler gelmeye başladı bile.

- Atanan Özel Kalem Müdürü dahi bazı çevrelerde tsunami etkisi yaratmış ve o çevrelerin amaçlarını yıkıma uğratmaya başlamış olacak ki bazı haber sitelerinde 2011 yılında hâkimlik savcılık yazılı sınavında başarılı olduğu için suçlu hatta FETÖ’cü olduğu iddia edildi.

- Ne yazık ki ilgili kurumlara gerçeği sormadan karalamak Türkiye’de artık yerleşmiş kötü bir alışkanlık.

- Bunları iddia edenler Özel Kalem Müdürü Seçkin Yılmaz’ın yazılı sınavı geçerken mülakatı FETÖ’cü olmadığı için geçemediğini yazamamışlardır.

- 2011 yazılı sınavında başarılı olduğu için hakkında inceleme başlatıldığını yazanlar, inceleme sonucunda kişinin mülakatı geçemediğinin fark edilmesi nedeniyle soruşturmaya izin verilmesine yer olmadığı kararı verildiğini, Özel Kalem Müdürü olduğunda hakkında hiçbir inceleme ve soruşturma olmadığını da yazmadılar.

- Üç ayrı yazılı sınavda geçerli not almasına rağmen (FETÖ’cü olmayan herkesin elendiği gibi) tüm mülakatlarında başarısız bulunarak elendiği de dikkati çekmemiştir.

- Bitmedi, Seçkin Yılmaz 2012 yılına kadar yazılı sınavları kazanıp mülakatlarda elendiği için; o dönemde adını ‘F tipi yapılanma’ olarak bildiği cemaati suçlayarak, 2013 yılında Kamu Denetçiliği’ne “hâkim savcılık sınavlarında F tipi yapılanmanın etkin rol oynadığını” şikâyet etmiştir. Kimse bunu da kaleme almadı.

- Gelelim 17-25 Aralık 2013 yılı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bürokraside mevcut olan FETÖ yapılanmasının tasfiyesinin ardından girdiği sınava... Seçkin Yılmaz o yazılı sınavı geçmiş, ne hikmetse bu sefer mülakatta da başarılı olmuştur.

- Sonuca gelelim, benim edindiğim bilgilere göre Yılmaz Tunç yolundan dönmeyecek. Atamalarda liyakati ön planda tutacak. Amacı ise Türkiye Yüzyılı’nın liyakat yüzyılı olmasıdır.

FETÖ İLE MÜCADELE

Örgüt Türkiye içinde operasyon kabiliyetini yitirmiştir. Ancak hâlâ başka gruplardanmış gibi yaparak ya da mahrem şekilde az sayıda da olsa varlıklarını sürdürdüklerini söyleyebiliriz. Zaten bunu devam eden mücadeleden de net bir şekilde anlıyoruz. Diğer yandan asıl sorun yurtdışında. Terör örgütünün sözde üst ve orta düzeydeki isimleri ne yazık ki NATO müttefiklerimizin topraklarında.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÜZDE 70 YAPILANMASI ALMANYA’DA

Ne acı ki terör örgütünün bahsettiğim sözde üst ve orta düzey yapılanması yüzde 70’lik oranla Almanya’da. Sıralama şöyle

1- Almanya

2- Hollanda

3- ABD

4- Kanada

5- Belçika

6- Fransa

Terör örgütlerinin bumerang gibi olduğunu unutanlara duyurulur.