Gündem
06 Nis 2012 17:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:31

ADALET BAKANI ERGİN'DEN BALBAY'A İYİ HABER!

CHP milletvekili ve Ergenekon davası sanığı Mustafa Balbay'a Adalet Bakanı'ndan iyi haber geldi.

Bir yılı aşkın süredir tek başıma kaldığı koğuştan normal koğuşlara geçmek için cezaevi yönetimine başvuran Mustafa Balbay'a Adalet Bakanı'ndan iyi haber...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Metris Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Ergin, saat 11.00 sıralarında geldiği cezaevinde yaklaşık 1 saat 15 dakika kaldı.

Ergin çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Ergin, Balbay'la ilgili soru üzerine "Kendisi talep ederse beraber kalabilecek kişilerden yanına verilebilir" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yenilenen Metris R Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda incelemelerde bulundu. Cezaevinde bölümleri tek tek gezen Ergin, bilgi aldı, mahkumlarla sohbet etti. Ergin, spor bölümünde masa tenisi de oynadı.

BALBAY VE ÖZKAN'IN DURUMU

"Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan uzun süredir tek başına kalıyor yanlarına birilerini istedikleri belirtiliyor" sorusuna da yanıt veren Ergin, "Sayın Balbay kendi arzusu ile tek kalmıştı. Daha sonra yanına arzu ettiği birisini aldık o da tahliye olduk. Şimdi kendisi talep ederse beraber kalabilecek kişilerden talep ederse kendisinin yanına verilebilir ve ya kendisi o koğuşa gönderilebilir" dedi. "Balyoz davasında avukatların cüppe bırakması ile ilgili" soruya da cevap veren Ergin, "Türkiye bu yargılamaları ilk defa yapıyor. Bu konularda çok tecrübeli değiliz. Yargılama esnasında karşılaştığımız hadiseler çok fazla yadırganmamalı diye düşünüyorum" diye konuştu.