Gündem
15 Eyl 2017 11:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:07

Acun Ilıcalı'nın sıfırdan milyonerliğe uzanan öyküsü kitap oldu: $urvivor! (Medyaradar/Özel)

Gazeteci-yazar Doğan Satmış, Acun Ilıcalı'nın sıfırdan milyonerliğe uzanan öyküsünü araştırdı, ironik bir üslupla mercek altına aldı.

Gazeteci yazar Doğan Satmış, TV8'in patronu Acun Ilıcalı'nın öyküsünü kitaplaştırdı.

Satmış kitabın adını da "$urvivor" koydu.

‘Yeni Türkiye’nin Rol Modeli Acun Ilıcalı'nın Sıra Dışı Hikâyesi' üst başlığıyla Karga yayınlarından çıkan "$urvivor"da, "Annesi, babası ve 'en yakın arkadaşı'nı kaybettiği 10'dan fazla trafik kazası yaşadı, hepsinde hayatta kaldı" denildi.

Kitabın tanıtım sayfasında ise Acun Ilıcalı şöyle tanıtılıyor:

Yaşamı boyunca türlü trajedilerden ve trafik kazalarından kurtulabilmiş; her durum ve her koşuldan sıyrılabilecek bir kabiliyet. Muhafazakâr ya da seküler, her siyasi atmosferde hayatta kalabilecek gerçek bir survivor. ‘Yeni Türkiye’nin eğlence dünyasından sorumlu bakanı. Muhafazakâr kitlelerin hoş görmeyeceği bir yaşamı sürdürüp, hoş görülebilen ender bir karakter. Kitlelerin neyi sevebileceğini iyi bilen bir patron. Gözü pek bir esnaf. Başarıya kestirme yollardan koşmanın, keskin virajları kıvrak bir zekayla kazasız atlatmanın ustası. Modern bir ip cambazı. Genç kitlelere, ciddi bir eğitim ve donanım sahibi olmadan yırtmanın mümkün olduğu umudunu veren yeni bir rol model. 



DOĞAN SATMIŞ KİMDİR?
 
1961’de Siverek’te doğdu, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi.

Gazeteciliğe,1981′de Anadolu Ajansı'nda muhabir olarak başladı. Günaydın ve Bugün  gazetelerinde de görev yaptı.

Hürriyet'te Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Yazı İşleri Müdürü olarak 17 yıl çalıştı. Gazetenin ilk Okur Temsilcisi (Ombudsman) oldu ve bu görevi 5 yıl sürdürdü. Referans Gazetesi’nde köşe yazıları yayımlandı. Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı yaptı.

2009′da yayın hayatına atılan Habertürk Gazetesi'nin kurucu Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı’ydı, köşe yazıları kaleme aldı. Yayın Danışmanı ve köşe yazarı olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde 1.5 yıl bulundu.

Halen ‘Storia.me’ sosyal medya platformunda yazıları yayımlanıyor. ABD’de Plain Dealer Gazetesi’ne konuk editor olarak gitti.

Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği üyeliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliği, Uluslararası Basın Enstitütüsü Türkiye Komitesi üyeliği yaptı.

Şu anda Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi. Evli, iki çocuk babası. Daha önce yayımlanmış üç kitabı bulunuyor.



MEDYARADAR/ÖZEL