Röportaj
05 Tem 2015 20:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Acun Ilıcalı'dan şaşırtan itiraf! Ben olsam Survivor'a katılmam!

Yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı Survivor All Star yarışması için Acun Ilıcalı'dan itiraf geldi.

Dört aydır herkes onlara kilitlendi. Tartışmaları, açıklamaları gündem oldu. Artık maratonun sonuna geldik. Dört aydır Dominik’te süren Survivor Allstar macerası bitti. Finalde ipi Turabi göğüsledi. Ama hesaplaşma bitmedi...

Hürriyet'ten Hakan Gence, final için Kıbrıs’a gitti. Üç gün üç geceyi Survivor yarışmacılarının arasında geçirdi. Acun Ilıcalı’dan yarışma sonrası finalistlere herkesle konuştu. İşte Hakan Gence'nin Survivor All Star finali ve izlenimleri..

Survivor Allstar reytingleri alt üst etti. Birçok diziyi bu sezon tarihe gömdü. Seçim sonuçlarından bile çok izlendi. Kendi yıldızlarını yarattı. Türkiye’nin gözünü diktiği ekiple buluşma teklifini alınca hemen pılımı pırtımı topladım yola koyuldum.

Yer: Kıbrıs. Mekan: Kaya Artemis Otel... Etrafta güvenlikler... Kendimi dev bir stüdyo içinde gibi hissediyorum. Nereye kafamı çevirsem aylardır izlediğimiz yarışmacılar. Hepsi adeta bir pop star. Onları beş dakika boş bulup konuşmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.
Öyle ki kahvaltıda Doğukan Manço ile buluşuyoruz. Kahvesinden bir yudum alamadan en az 100 kişiyle selfie çektiriyor.

Diğerleri için de durum farksız. Sofralarında seçimleri bol karbonhidratlı. Kahvaltıda patates kızartması yiyen de çikolataya bodoslama dalan da var. Acun Ilıcalı’ya gelince. O ekibiyle aralıksız bir çalışmada...
Aslında her şey güllük güllistanlık görünse de durum pek öyle değil. Hiçbir şeyin kurgu olmadığını kanıtlarcasına adada yaşanan gerginlikler burada da devam ediyor. ‘Taraf olmayan bertaraf olur’ mottosu tam gaz sürmekte.

ACUN ILICALI: BEN OLSAM SURVIVOR'A KATILMAM

TV8’in sahibisiniz. Bir köşeye çekilip izlemek dururken Dominik-Türkiye arası mekik dokunuz. Üstüne bir de programı sundunuz... Siz çok hırslı bir adam mısınız?
Survivor benim favori programım ve onun içinde olmayı istiyorum. Çünkü küçüklüğümden beri oyun oynayarak sonra da oyun oynatarak bu noktalara geldim. Maddi olarak sunuculuk yapmaya hiç ihtiyacım yok. Ama bu olayı yaşayıp hissetmem lazım. Bunun da ekrana yansıdığını düşünüyorum. Şimdi de oynattığım oyunun ortasında olmak benim için büyük zevk.

Dominik ve Türkiye arası her hafta gidip geldiniz. Jetlag’in dibini gördünüz mü?
Uçma zehirlenmesine yaklaşık 12 yıl önce ‘Acun Firarda’da yakalandım. Bütün dünyayı dört tur döndükten sonra artık uçmak benim için bir insanın taksiye binmesiyle aynı şey. Sen bir taksiye binerken ne hissediyorsan, ben de uçağa binerken onu hissediyorum.

Survivor sizin projeniz olmasa ve size teklif gelse katılır mıydınız?
Katılamam. Çünkü o şartları ben kaldıramam. Belli oyunlarda başarılı olabilirim ama bu şartlara uygun değilim ve uygun olmayanların da katılmamasını tavsiye ediyorum.

ACUN ILICALI: SİNİRLERİMİ İYİ KONTROL EDERİM

Sizi bu yarışmada en şaşırtan ne oldu?

Oylamalardaki değişkenlik. Çok baskın karakter olduğu için ileri çıkan çok yarışmacı oldu ve bu da oylamanın seyrini çok değiştirdi.

Yarışmacılar çok açken sizin ödülleri göstermek için karşılarında yemek yemenizi eleştirenler oldu...
O bir Survivor klasiği. Tabii orada ben durumdan zevk almıyorum ama yarışmacıların yemeği gördüğü zaman motivasyonu beşle çarpılıyor.

Kavgaların ve atışmaların reytinge olumlu yansıdığı doğru mu?
Buna inanmıyorum. En sakin Survivor’ımız bile yüksek reyting aldı. İnsanlar fikrini söylemeli. Ama kavga limiti aştığında her zaman müdahale ettim.

Ekranda izleyiciler kendini parçalarken siz nasıl sakin kalıyorsunuz?
Yapı itibariyle kontrollüyüm. Sinirlerimi de iyi kontrol ederim.

Survivor bu sezon ekradanki dizileri yerle bir etti. Neden bu kadar sevildi?
Çünkü kana karıştı. Kana karışınca da bünye başka programı kabul etmedi. Son 20 programımızda 20 kez birinci oldu. 20 kez birinci olan bir programı, ne Türkiye ne de dünya görmüştür.

Survivor Allstar’dan insana dair nasıl bir ders çıkardınız?
Her Survivor’dan biraz ders çıkardım ama Allstar’dan aldığım dersler bu işin üniversitesi gibi oldu. Çünkü her Survivor’ın en iz bırakanları burada ve aylar boyunca büyük bir mücadele verdiler. Her Survivor’da yeni insanlar tanırken bu sefer tanıdığımız insanların karakterlerinin analizi gibiydi.

Nedir peki çıkan sonuç?
İnsanlar zorlukla mücadeleyi seviyor. Ve eğer başarılılarsa zorluk onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Survivor’dan aldığım izlenim başarının insan motivasyonu üzerindeki etkisi. Bu biraz hayatımın da özeti. Ben de çok zor şartlarda, mücadeleler verdim. Baktığımda başarı geldiği zaman motivasyonun artığını gördüm.

TURABİ: HER ZAMAN UMUDUM VARDI

Kaç yaşındasın?
Bugün 29 oldum.

Anne baba ne iş yapıyordu?
Babam seyyar satıcı, annem ev hanımı. Bir küçük erkek kardeşim var.

Sana hep ‘halk adamı’ dediler. Zor bir çocukluk muydu?
Çok zordu. Anne ve babam amca çocukları. Babam köyden kovulduğu için Mersin’de hayatlarını düzene sokmaya çalışan insanlardı.

Neden kovuldular köyden?
Maraş’ın Oğlakkaya köyündeniz. Sülalemiz çok kalabalık. Annemler 11, babamlar 9 kardeş. Bir süre sonra sülale herkese yemek verememeye başlıyor. Ve genç erkeklere “Siz kendi geçiminizi sağlayın” diyorlar. Babam da 15 yaşındayken sıfırdan bir hayat kurmuş.

Adaya dönecek olursak birinciliği bekliyor muydun?
Her zaman umudum vardı ama kendimi en kötüsüne hazırlıyordum. 3 Temmuz final günü. Ve bugün benim doğum günüm. Hayatımda ilk kez doğumgünü hediyesi aldım.

Bir tarafta Hakan, Serenay ve Merve Oflaz üçlüsü... Karşılarında diğer yarışmacılar... Selam sabah kesilmiş. Soğuk bakışmalar, alttan kaş kaldırmalar. Hakan ve Pascal’ın iki gün önce yaşadığı gerginlikle Duygu ve Fulya’nın havaalanındaki tartışmaları dedikodu kulislerinin baş konusu. Peki nedir bu alıp verilemeyen? Tek tek kapılarını çalıp bütün sezonu masaya yatırmaya başlıyorum.

TURABİ: İKİ GÜN AÇ KAL DA BAKALIM NE OLUYOR!

Ödülle ne yapacaksın?
İlk Survivor’da hedefim kazanırsam babamın borçlarını kapatmaktı ve yaptım. Allstar’da hedefim o büyük parayla kendi spor salonumu açmak. Aldığım kupa da o salonu süsleyecek.

Adada geçen süreç insanlığın iyi ve kötü yönleri adına sana neyi öğretti?
Hayat kısa! Sevmediğin insanlar varsa telefonu açıp onlara içinden ne kadar kötü söz geliyorsa hepsini söyle. Haketmişlerdir çünkü. Sevdiğin insan da varsa aç onu söyle. Yani hiçbir zaman ortada kalma.

Agresif bir adam mısın?
Açlık herkesi agresif yapar. İki gün aç kal bakalım nasıl oluyorsun.

Sosyal medyayı sallayan meşhur sözlerine gelelim. Bunları tek tek ezeberleyerek mi adaya gittin?
Ben ermiş değilim. Tabii bunlar bende birden varolmadı. Ama ben bir sözden esinlenerek kendi sözümü yaratırım.

Yarışmanın başından beri kollarında bağcıklar var... Nedir anlamı?
Muai Thai diye bir dövüş sporu var. O sporda ısınmak ve hocana saygı göstermek için önce bir dans yaparsın, bu onu temsil eder.

Gelelim ‘T’ amblemine. Bu Superman’in amblemi değil mi? Gerçekten bunu kendin yarattığını iddia ettin mi?
Kardeşim ben çocukluktan beri Superman hayranıyım. Bunun Superman’e ait olduğunu biliyorum ve kendim ürettim demiyorum. Gururla da taşıyorum.

MERVE AYDIN: KAZANMAK İSTERİM AMA KAYBETMEYİ DE BİLİRİM

Hırsından dolayı çok eleştirildin. Özel hayatında da böyle hırslı mısın?
Oyunlardaki hırsımı gayet normal buluyorum. Ben bir sporcuyum ve sonuca ulaşana kadar asla pes etmem, kazanmak isterim ama kaybetmeyi de bilirim.

Yarışmada en büyük kazığı kimden yedin?
Kimseden kazık yemedim.

Yarışmada en tahammül edemediğin isim kimdi?
Hakan. Nedenlerini de Survivor’da uzun uzun anlattım.

Seni duygusal olarak en çok zorlayan şey ne oldu?
Sevdiklerimin adadan birer birer gitmesi.

HİLMİCEM: BEGÜM BENİM KARDEŞİM

Turabi’nin yancısı olduğun eleştirisine katılıyor musun?
Hayır. Birbirimizle sadece fikir alışverişi yaptık. Hep onun arkasındayım. Ben hep kalbimin sesini dinledim. Para için kardeşin kardeşi sattığı bir dönemde Turabi benim dostum oldu. Ben efendiyim diye benim arkadaşım da efendi olacak demek değil. O sivri bir adam ama önemli olan güven duygusu.

Begüm’le çıkan aşk dedikodularının aslı ne?
Asla öyle bir şey yok. Onu kardeşim gibi görüyordum.

Psikolojik olarak neler yaşadın?
Herkes tecrübeli olduğu için her şeyi planlayarak gelmişti, entrikalar beni psikolojik olarak yıprattı.

HAKAN: PATATES OLSAM BOZOK'TAN BU KADAR OYUN ALAMAZDIM

Sen kötü müsün?
Olamam. Belli hedeflere gitmek için tabii ki birbirimizin ayağına bastık. Ama ben dostlarımı hiçbir zaman yolda bırakmayacaktım.

Senin için her şey planlı mıydı?
Hayır. Ben kendi hayatımı yansıttım. Çok zeki ya da doğru hareket ediyorsanız size sinsi diyorlar. Benim en büyük planım Doğukan ve Serenay ile finale yürümekti. Bir yana Doğukan ve Serenay’ı diğer yana 500 binlik ödülü koysalar ben arkadaşlarımı bırakmazdım.

Günün sonunda 19 kişiye karşı siz üç arkadaşsınız. Bu kadar insan yanılmış olabilir mi?
Olamaz. Baktığımda tabii hatalarım olmuş. Ama kimsenin kalbini kırmadım. Kafam rahat. Herhalde meyve veren ağaç taşlanır mantığı. Herkes bana kuruldu ama nedenini bilmiyorum. Ben Survivor’dan sonra şalteri kapattım. Düşününce birbirimizi çok kırdık. Ama hepsinden bir hatam olduysa özür diliyorum.

Bozok sana “Patates” dedi. Patates olduğuna katılıyor musun?
Öyle olsaydım ondan bu kadar oyun almazdım. Şimdi yatırım yapıyorum. Organik sebze meyve işine giriyorum. Sadece hıyar, patates değil bir sürü şey yetiştireceğim. Cips reklamı gelirse de o reklamda oynamayarak Bozok’tan intikamımı alıcağım.

İnsan psikolojisinin nerelere kadar gideceğini gördün mü?
Evet. İnsanın önünde ego denen bir canavar varmış. Ve bunu kimse kıramıyor. Herkes hayatta kendi çıkarı için mücadele ediyor.

HASAN: HAKAN İNSANLARA İFTİRA ATIYOR

Kimi görmeye dayanamıyorsun?
Turabi ve Hakan. Hakan insanlara “Yalan söylüyorsun” derken kendi söylüyor. İftira atıyor. Turabi’ninse davranış şekli yanlış.

En büyük pişmanlığın?
Hedefim birincilikti bu yüzden kendimi çok strese soktum.

Ada hayat ve insanlık adına ne öğrendin?
İnsanın düşünebilen hayvan olduğunun altını çizdi. İçgüdüsel hareket edebileceğiniz şeyler ortaya çıktığında insanın tam bir hayvana dönüştüğünü özellikle bazı arkadaşlarda gördük.

PASCAL: HAKAN KÖTÜ PLANLARLA KAZANMAYA ÇALIŞTI

İzlerken kime dayanamıyorsun?
Hakan. O tarz bir karakteri ilk defa tanıdım. Onun insanlar üzerine stratejileri daha adaya gelmeden hazırlanmıştı. Bence kötü planlarla kazanmaya çalıştı ve başaramadı. Eğer yarışmada kardeşi olsaydı gözü onu bile görmezdi.

Selam bile vermiyorsunuz..
Kesinlikle de bundan sonra konuşup arkadaş olamayız. Hakan, Serenay ve Merve’nin söylediklerini sonradan görünce şok oldum. Ne adamlığım ne şerefsizliğim kalmış.

Serenay’ın annesini kullanıp şov yaptığını hala düşünüyor musun?
Kesinlikle reklam yaptı. O yarışmada Hakan, Serenay ve Merve Oflaz olmak üzere üç kötü kişi vardı. Onlar şeytan!

Survivor futboldan daha mı zor?
Survivor çok çok zor. Savaş alanı gibi. İnsanların birinci olma uğruna nasıl karakter değiştirip vahşi olduklarını görüyorsun.

SERENAY: PASCAL İLE KAHVE BİLE İÇMEM

“Annem için diye” ağlamalarını diğer yarışmacılar şov olarak gördü...
Orada şov yapabilecek çok şey vardı. Demek bu insanlar ailelerini şov yapabilecek bir şey gibi görmüşler ki böyle diyorlar. Annem için yaşadığım sinir krizinde Pascal ve Berna’nın bunu şov olarak göstermesi çok rahatsız ediciydi. Onlar normalde oturup kahve bile içmeyeceğim karakterler.

Annenin rahatsızlığı neydi?
Cilt kanserinin bir farklısını geçirdi. Kafasında yaralar çıktı. Saçları gitti. Kortizon aldı. Toparlanmaya başladığında adaya gittim.

İlk yarışmada yakın arkadaşın Merve, Allstar’da da Doğukan adını yazdı. İnsanlara güvenin yıkıldı mı?
Merve Aydın’dan sonra insanlara büyük güven problemi yaşadım. Tam eski Serenay oldum bu sefer yine bir arkadaşım tarafından yazıldım. Bundan sonra daha dikkatli adımlar atacağım.

DOĞUKAN: HAKAN'A TAHAMMÜL EDEMİYORUM

Hırslı mısın?

Hırsım kendimi kaybetmeyeceğim kadar. Azimliyim.

Söylendiği gibi yarışmada bir hafta daha fazla kalmak için arkadaşlarını sattın mı?
En başında söyledim “Ben Survivor’da finale kalmak için her şeyi yaparım, karakterimi bozmadığım sürece”. Bu bireysel bir yarışma. Satma konusu yaratılan bir algı. Orada “Arkadaşını sattı” diyecek kadar yakın bir arkadaşlık yoktu. Ben yapmam gerekeni yaptım. “Doğukan bizimle yürüyor” diyenler zaten beni potaya koymuştu. Bunu farkettim ve o grubun dışında olduğumu hissettiğim için Serenay’ı yazdım. Eğer ben arkadaş satsaydım Pascal’ın elendiği konseyde grupla haraket edip Pascal’ı yazardım.

En tahammül edemediğin isim kim?
Hakan. Uzun sohbetlerimizin sonunda fark ettim ki Hakan’la konuşurken kafamda sürekli algı yaratıyordu. Bunun bana iyi gelmediğini farketmeye başladım.

En büyük kazığı kimden yedin?
Hakan! Survivor kuralları içinde her şey benim için tamam. Ama onun ve Serenay’ın kişiliğime karşı söylediklerini kabul edemiyorum.

Seni en şaşırtan kimdi?
Pascal. Asabi bulurum sanıyordum ama bayıldım.

BEGÜM: HASAN İLE ARAMIZDAKİ ÇİFT TARAFLI KIRGINLIK

Adadaki en yakın arkadaşın Hasan’la Kıbrıs’ta aranızda soğuk rüzgarlar esiyor. Sorun ne?
Bu çift taraflı bir kırgınlık. Hasan Abi’yi yarışmalardan biri sırasında farkında bile olmadan desteklememiş, Hilmi’yi desteklemişim ama gerçekten hatırlamıyorum. Hasan abinin “Begüm bir hata yapmış olabilir ama onu silemem” demesini isterdim. Bana göre onun da hataları vardı ama ben onu silmedim.

Bir diğer arkadaşın Sahra... Onunla problem ne?
Adadan çıkarken çok iyiydik. Buraya gelene kadar öyle sanıyordum Ama arkamdan ‘sinsi’, ‘yılan’ gibi şeyler söylemiş. Bu beni en şaşırtan olay oldu.

Çok mu ballısın? Senin için “Şans eseri son dörde kaldı” deniyor. ‘Manken’, ‘prenses’ diye küçümsüyorlar...
Ballı değildim. Oyun kazandığım içinde oradaydım. Manken ve prenses olarak bu kadar oyun kazanıp dördüncü olduysam iyi ki öyleymişim.

Bu adadan kendine çıkardığın hayat dersi ne oldu?
Herkese güvenme ve önyargılı olma.