Televizyon
11 Mar 2014 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Acun Ilıcalı'dan müthiş bomba: Ütopya!

TV8’i aldığı günden bu yana yapacağı ataklar merakla beklenen Acun Ilıcalı sonunda ilk bombasını patlattı.

Dünyanın konuştuğu Ütopya adlı program, yeni sezonda TV8 ekranlarında olacak.

İşte Hürriyet'ten İzzet Çapa'nın programın perde arkasına dair yazısı:

15 YARIŞMACI, BOŞ BİR AHIR, ISSIZ BİR ARAZİ!

Bir sosyal deney programı Ütopya... 15 yarışmacı sadece boş bir ahırın bulunduğu ıssız arazide inekleri, tavukları ile birlikte kendilerine mini bir toplum, yeni bir dünya yaratma ütopyasının peşinde koşacaklar. Şu sıralarda Acun’un bütün ekibi harıl harıl Şile civarında yarışma için uygun arazi arıyor.

FARMVİLLE GİBİ BİR YARIŞMA

Hani bir dönem hepimizin müptelası olduğu Farmville gibi bir yarışma olacak anlayağınız. Yarışmacıların, dış dünya ile bağlantıları sadece tek bir telefonla olacak ve bu yaşam savaşı 365 gün sürecek.

Yüzlerce kamera ile 24 saat aralıksız izlenecek olan yarışmacıların mücadelesi, internet üzerinden naklen yayınlanacak, zaman zaman da canlı yayında televizyon ekranlarında olacak.

TEKLİF FORMAT SAHİBİNDEN GELDİ

İşin ilginç yanı, peşinde onlarca yapımcı koşarken formatın sahibi John De Mol, bizzat kendisi istemiş Acun’un bu yarışmayı yapmasını... Ve geçen hafta sözleşmeyi Hollanda’da imzalamışlar. Bu, aslında bir tesadüf değil çünkü Mol da, Acun gibi dahi bir televizyoncu...

EFSANE TELEVİZYONCUNUN SON NUMARASI

Yaklaşık 25 yıl önce George Orwell’in 1984 adlı romanından esinlenerek yarattığı ‘Big Brother‘ (Biri Bizi Gözetliyor) ve The Voice (O Ses) formatı ile televizyon dünyasını kasıp kavurdu. John de Mol, geliştirdiği formatlar sayesinde kurduğu Endemol TV’yi 5.5 milyar Euro’ya İspanyol Telefonica’ya sattı. Şirket daha sonra da, İtalya eski Başbakanı Berlusconi’nin patronu olduğu Mediaset’e satıldı.

Ütopya, yayınlandığı ilk gece fikir babasını mahçup etmedi, Hollanda’da son altı yılın en büyük izlenme rekoru olan 1.6 milyon seyirci sayısına ulaştı. Bugünlerde ülkemizin bir BBG evine döndüğünü düşünürsek yeni formatın da zamanı gelmişti zaten…