Televizyon
16 Kas 2013 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

Acun Ilıcalı yeni kanalıyla ilgili ilk kez konuştu; İşte projeleri!

TV8'in yeni patronu Acun Ilıcalı projelerini ve hedeflerini Mehmet Coşkundeniz'e anlattı..

TV8'in yeni patronu Acun Ilıcalı projelerini ve hedeflerini Posta Gazetesi'nden Mehmet Coşkundeniz'e anlattı..

Acun Ilıcalı TV8'i yeni yayın döneminde, yani Eylül'de yarışa sokacak. Eylül'e kadar strateji belirleyecek, TV8'de zarar eden programları bitirecek, kar edenleri tutacak.

Acun, “Prime Time'daki programlarımızla zaten biz ilk 3'ü kısa sürede yakalarız. Diğer saatlerde ise özgürce yayıncılık yapacağım, kafamdaki her şeyi yayınlayacağım. Sloganım 'Mutlu Eden Kanal'. Gerginlik ve dram olmayacak” diyor.
 
Türkiye’de ilk kez televizyon muhabirliğinden gelen biri televizyon kanalı sahibi oldu. Zirve basamaklarını birer birer tırmanarak bu noktaya gelen Acun Ilıcalı ile kanalı satın aldığı günün gecesi buluştuk. Gecesi diyorum çünkü bu röportajı yapmaya saat 01.30’da başladık. Acun Ilıcalı’nın temposu farklı. Gece yaşamayı seviyor. Ben Acun’un ofisine gittiğimde bahçede onunla ‘ayak tenisi’ oynamayı bekleyenler vardı. Eski futbolcular, ‘Acun Medya’ çalışanları her gece buluşup neredeyse sabaha kadar bu oyunu oynuyor. Zaten Acun’un iki tutkusu var. Biri futbol biri de otomobiller... 
 
 

İşte Acun’un yeni kanalı ve kendi hayatı ile ilgili söyledikleri...
 
Tüm programlarınız iyi giderken, reyting rekorları kırarken bir kanal alarak riske girmediniz mi?
Risk aldığımı düşünüyorum evet. Ama hayatımda hep risk aldığım için bu noktadayım zaten. Kendi matematiğimde aptalca bir risk almadım. Sezgilerime ve elbette kendime güveniyorum.
 
Neden TV8? Almayı düşündüğünüz başka bir kanal var mıydı?
İki alternatifim vardı. Ya yeni bir kanal kuracaktım ya da TV8 olacaktı. Çünkü bütün formatımı sonuna kadar yerleştirip istediğim yayını yapabileceğim, geçmişi bana göre çok temiz, insana hep ‘iyi kanal’ izlenimi veren bir kanal TV8.
 
Kanalın adı değişecek mi? Formatı nasıl olacak?
 
Allah bana bu günleri gösterdiği için çok mutluyum. Ben bir televizyoncuyum, yapımcıyım ve artık bir kanal sahibiyim. Kanal sahibi olarak da sınırsız özgürlüğe sahip oldum. Beni dünyada bundan daha fazla bir şey mutlu edemez. Herhangi bir kanalla iş yaptığınız zaman kendi programlarınızdan sorumlusunuz. Başka bir oynama alanınız olamaz. Şu anda kafamdaki her şeyi hayata geçirebileceğim, reyting kaygım olmadan istediğim programları yayınlayacağım bir kanalım var. Çünkü kanalın lokomotif programları gerekli reytingi elde edecek zaten. Onun dışında ben hayal ettiğim programları yayınlayacağım. Şurada biraz sonra ayak tenisi oynayacağız mesela, belki de onun görüntüsünü koyacağım. Kendi eğlendiğimiz, belli programları yaparak halkla biraz daha yakınlaşacağız diye düşünüyorum. Televizyonlarda gelirin yüzde 80’i akşam 20.00-23.00 arası ‘prime time’ kuşağından gelir. Bizim ‘prime time’ımız zaten yeteri kadar güçlü. ‘Prime time’da Türkiye’nin ilk 3 kanalı arasında olacağımızı düşünüyorum. Gündüz ya da gece kuşağında kanallar hemen hemen birbirine denktir. Biz burada daha rahat hareket edeceğiz. Kanalın adı da değişmeyecek.
 
'BAŞKA KANALLARA PROGRAM YAPMAM'
 
Diğer kanallara yaptığınız bütün programları TV8’e taşıyacak mısınız? 
Evet hepsini TV8’de yayınlayacağız. Peki TV8’de var olan programları ne yapacaksınız? İlk planda Eylül’e kadar kanala net bir giriş yapmayacağız. Ama bu kanal şu an kar eden bir kanal değil. Önce kanalın ekonomik durumunu düzeltmek gerek. Kar ettiren programlar kalacak, zarar ettiren programları bitireceğiz.
 
Kanalı siz mi yöneteceksiniz yoksa profesyonellere mi devredeceksiniz? 
 
Kanımızın tuttuğu profesyonel bir ekip olacak. Ama ilk defa televizyonculuğun içindeki biri patron olacak. Onunda bir farkı olsun. Kararları ben vereceğim.

Televizyonculuğa başladığınızda, mesela ‘Acun Firarda’yı yaparken kafanızda bir gün kanal sahibi olmak gibi bir şey var mıydı?
Kesinlikle yoktu. Bir muhabirin kafaya kanal patronu olmayı takması manyaklık. Ben muhabirken “Müdür olabilir miyim?” derdim. Çünkü o an görebildiğin o. Ama sana yemin ediyorum ben muhabirken çok mutluydum şimdi de çok mutluyum. Muhabirken de arkadaşlarımla aynı şekilde vakit geçiriyordum şimdi de öyle. O zaman futbolu kendi bahçemizde oynamıyorduk oynayacak bahçe buluyorduk. Tek fark o.

Acun Medya varlığını devam ettirecek mi? Başka kanallara program yapacak mısınız? 
Hayır yapmayacağız. Biz hep bir kanala iş yaptık. Bir yerde yoğunlaşarak kanalı zirveye taşıdık. Show TV’de böyle yaptık, şimdi Star’da böyle yapıyoruz. Bu sayede kendi kanalımıza da çok güçlü bir şekilde geliyoruz.

Transfer yapacak mısınız? 
Evet bazı kişileri kanalımıza alacağız. Ama başka kanallardan program transfer etmeyeceğiz. Bir eğlence kanalı yapacaksınız. Spor, haber, dizi olacak mı? Kesin bir şey söylemeyeyim ama spor ve haber olmayacak gibi. Ben mutluluk veren bir kanal yapmak istiyorum. Bu yüzden sit-com olacak. Bakın birçok insan istemediği meslekleri yapıp eve yorgun argın ve mutsuz geliyor. Ben bu insanların hayatını güzelleştirmek, mutlu etmek istiyorum.

Hedef ilk 3’mü? 
Bence 3’üncü ayda ilk 3’te oluruz.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN