Spor
04 Tem 2023 16:11 Son Güncelleme: 04 Tem 2023 16:54

Acun Ilıcalı: "IP TV işinin önüne geçilmeli"

Hull City-Galatasaray maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Acun Ilıcalı, Türk futbolunun gelişmesi için atılacak tek adımı açıkladı.

Kanal satın aldıktan sonra hayalini gerçekleştirerek Hull City takımını alan Acun Ilıcalı, futbola düşkünlüğü ile biliniyor. Ünlü medya patronu Türk futbolunun gelişmesi için atılacak tek adımı söyledi. Açıklamaları kaçak yollardan maç izleyenleri üzecek gibi görünüyor.

"IP TV'NİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Acun Ilıcalı, yaptığı açıklamada "Türkiye'de futbolun gelişmesinin tek bir yolu var. O da korsan yayını bitirmek. IP TV işinin önüne geçilmeli" dedi.

Ilıcalı,"Türkiye'de korsan yayının bitmesi lazım. IP TV işinin önüne geçilmeli. Korsan yayın engellenmezse kulüpleri daha zor günler bekliyor. Seyirci kendi bindiği dalı kesiyor. Korsan yayını yarın bitir, abonelik ücretleri yarın 4'te 1'e düşer. Exxen olarak 25-30 milyon dolara Şampiyonlar Ligi aldık. Bitsin korsan yayını, abone sayısı fazla olunca ücretleri düşer. Şampiyonlar Ligi'ni yayınladığımız için zarar ediyoruz, umrumda değil, paraya konsantre değilim. Abone sayısı artarsa ücretler düşer. Bunun başka yolu yok" dedi

Hayalini de açıklayan Ilıcalı, "Hayalim, NBA takımı almak değil. Hull City ile tarih yazmak. Neden bir Leicester olmayalım?" şeklinde konuştu.