Televizyon
28 Nis 2020 09:00 Son Güncelleme: 28 Nis 2020 10:53

Acun Ilıcalı canlı yayında duyurdu! 100 Türk adalarda mahsur...

Karayiplerdeki en büyük ada ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde, Survivor yarışmasının çekimlerini sürdüren Acun Ilıcalı, CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan'ın hazırladığı Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada koronavirüs salgınına karşı mücadele sürüyor.

Türkiye'ye göre sayıca daha az vaka ve ölüm görülen Dominik Cumhuriyeti'nde Survivor'un çekimlerini sürdüren Acun Ilıcalı buradaki son durumu CNN Türk ekranlarında açıkladı. 

Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk olan Ilıcalı ilk olarak bulundukları bölgeyi anlattı. 

Bulundukları adanın özel mülk olduğunu tek girişi bulunduğunu anlatan Acun Ilıcalı, ekip ve yarışmacıların sayısının bin 100 kişi olduğunu söyledi. 

En büyük sıkıntılarının yarışmacı ve çalışanların Türkiye'deki ailelerine yönelik endişeleri olduğunu vurgulayan Ilıcalı, bu durumu ailelerle sık görüşme sağlayarak gidermeye çalıştıklarını ifade etti. 

Acun Ilıcalı Dominik'in çevresindeki adalara çalışmak için gelen 100 civarında Türk'ün buralarda mahsur kaldığını belirterek, Dışişleri Bakanlığı ile bu kişilerin tahliyesi için görüştüklerini söyledi. 

Kendisine ulaşan bu kişilerin tahliyesi için Türk Hava Yolları'nın bir uçak tahsis edeceğini vurgulayan Ilıcalı, aralarında 4'er saatlik mesafe bulunan adalardaki Türklerin transferi için özel uçağı ile bir anlamda dolmuş yapacağını kaydetti. 

Türkiye'nin salgına karşı yönetimi ve vatandaşı ile birlikte verdiği dayanışma ve mücadeleyi öven Ilıcalı, Türk halkının afetler karşısındaki soğukkanlı duruşunun bunda büyük önem arzettiğini beirtti. 

Ahmet Hakan'ın sorusu üzerine Acun Ilıcalı, yarışmadan elenenlerin Türkiye'ye gönderilmediğini ve adadaki evlerde misafir edildiğini kaydetti.