Gündem
01 Şub 2013 09:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:42

ACUN ILICALI BAŞBAKAN ERDOĞAN'I BİLE SOLLADI!

Mediacat dergisinin yayınladığı "rol model araştırması"nın sonuçları herkesi şaşırtacak.

Mediacat dergisinin yayınladığı "rol model araştırması"nın sonuçları herkesi şaşırtacak.  Zirvedeki isim Acun Ilıcalı,   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bile geçti.  Başbakan Erdoğan ikinci sırada. Hülya Avşar ise genel listede üçüncü, kadınlarda birinci...

MediaCat yıllardır Ipsos işbirliğiyle rol model araştırmasını sektöre sunuyor. Bu yılki araştırma Türkiye'nin tüm yaş gruplarını da kapsadı. İlk olarak, akademide sosyolojiye ait bir terim olarak kullanılan 'rol model', günümüzde reklam ve pazarlama dünyasının da sık başvurduğu bir ifade.

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI
Ipsos'un 2011 senesinde 15-35 yaş arası gençlerin rol modellerini tespit etmek amacıyla yürüttüğü 'Gençlerin Rol Modelleri' araştırmasının kapsamı 2012 versiyonu için genişletildi ve 36-45 ve 46-60 yaş gruplarını 2012 yılı rol modeller araştırmasına dahil edildi. Ipsos'un MediaCat için yürüttüğü araştırma 12 Kasım - 9 Aralık tarihleri arasında 12 ilde gerçekleştirildi ve yarısı kadınlar, diğer yarısı erkeklerden oluşan 1200 kişi temel alındı.
En az bir ünlünün belirtildiği cevapların değerlendirildiği çalışmada ilk belirtilen ünlü kişilik üç, ikinci sırada belirtilen iki ve üçüncü sırada belirtilen ise bir puan elde etti.

YAŞA GÖRE ROL MODEL DEĞİŞİYOR
Acun Ilıcalı, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz ve Necati Şaşmaz en yüksek popülariteye genç yaş grubu nezdinde ulaşırken, özellikle 46-60 yaş aralığından neredeyse hiç puan almadılar.

Bunun aksine, Recep Tayyip Erdoğan ve Orhan Gencebay rol model olarak 36-45 ve 46-60 yaş gruplarının belirttiği isimler olurken, genç kitle tarafından daha az rağbet görüyorlar.

Hülya Avşar ve Sibel Can'ı rol model olarak belirtenlerin yaş gruplarına bakıldığında ise daha homojen bir dağılım söz konusu.

ZİRVEYE TIRNAKLARIYLA KAZIYARAK YÜKSELDİ
Acun Ilıcalı'nın gençliğin rol modeli olması hiç şaşırtıcı değil aslında. Acun, başarısızlıklarla süslü hayat hikayesini medyada çalışmaya başladıktan sonra çok parlak başarılara dönüştürdü.

Aslen Erzurumlu olan Acun Ilıcalı 1972 yılında Edirne’de doğdu. İlk ve ortaokulu Edirne'de okudu.

ÜNİVERSİTEYİ BİTİREMEDİ

Kadıköy Anadolu Lisesi (Kadıköy Maarif Koleji)'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği'ni kazandı. Ancak okulu bitiremedi.

TİCARETE ATILDI İFLAS ETTİ

1995 yılında bir kot dükkânı açarak ticarete atılmış, fakat iflas etmiştir.
Bir arkadaşını ziyarete gittiği televizyon kanalında İlker Yasin'le tanışan Ilıcalı, futbol bilgisiyle onu etkilemeyi başarınca denenmek üzere işe alınmıştır.

TELEVOLE EKİBİNDEN

Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel röportajlar yapmayı başarınca yıldızı parlamış ve daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine transfer olmuştur.
Televole'nin spor magazin programı olduğu yıllarda bu program içerisinde kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm dâhilinde dünyayı dolaşmaya başlamıştır.

İNGİLİZCESİ KÖTÜYDÜ AMA DÜNYAYI DOLAŞTI

Ardından bu bölümü 2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etmiştir. Bu kapsamda yüz beş ülke gezmiştir.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurmuştur. Fear Factor, Survivor Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz, Yok Böyle Dans, Survivor Ünlüler - Gönüllüler ve O Ses Türkiye programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu olmuştur.

Ayrıca Uğur Dündar'ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı? ve Behzat Uygur'un sunmuş olduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir.