Medya
10 Tem 2012 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:53

ACUN DELİ Mİ? ÇOK KAZANDIĞI BİR FORMATI TARTIŞMALI HALE GETİRİR Mİ?

Survivor'dan elenen Merve Büyüksaraç'ın açıklamalarıyla başlayan tartışma giderek ve saçma bir şekilde büyüdü.

Acun deli mi?

Survivor’dan elenen Merve Büyüksaraç’ın açıklamalarıyla başlayan tartışma giderek ve saçma bir şekilde büyüdü. Şimdi iddialara ve konuşulanlara tek tek bakalım...Büyüksaraç diyor ki “Mustafa Topaloğlu’yla 10 haftalık sözleşme vardı.” Eğer doğruysa bile televizyon dünyasının yabancısı olmadığı sözleşme türlerinden biri olabilir bu.Yani yarışmaya katılan bir ünlü elense de kalsa da belirli bir parayı garanti altına almak için bu tür bir sözleşme yapmış olabilir. Bazı oyuncuların dizi tutmasa bile x bölüm ücretini garanti altına alan sözleşmeler talep ettiklerini biliyoruz.. Bir başka iddia sms oylamalarında noter olup olmadığı konusu...

***

Burada üzerinde düşünülmesi gereken 2 ayrı konu var. Birincisi, sms’den gelen sonuçlardan daha farklı sonuçlar ilan edilmesi.Kaydıbelli olan bir işte Acun Ilıcalı’nın sonuçları manüpile etmesi için delirmiş olması lazım. İkincisi noterin durmu... Sms ile yapılan tüm işlemler şifre bilen kullanıcılar tarafından her yerden görülebilir.Yani noter evindeki bilgisayardan da bakarak ilan edilen sonuçların doğru olup olmadığını kayıt altına alabilir.Eğer bu yapılmamışsa bir şekil şartı eksik kalmış denilebilir,eksiktir doğru ama yarışma sonuçlarını gölgeleyecek bir eksiklik değildir.Bir diğer iddia yarışmacılara yemek verildiği iddiası...Yarışmacılardan Acun Ilıcalı’yla arası kötü olan iki kişi var. Birincisi Nihat Doğan diğeri de Taner. İkisi de bu iddiayı doğrulamadılar.

***

Velev ki bu iddia doğru, her yarışmacıya yemek verilmesi başka sadece belirli yarışmacılara verilmesi daha başka. Montajlanan programda insanların olduğundan daha farklı gösterilmesi iddiasına gelince, Merve Büyüksaraç diyor ki “Nihat ekranda gördüğünüz gibi biri, yarışmayı kazanmasına sevindim.” Eğer iddia Merve ekranda olduğundan farklı gösterildiyse bu ispatı mümkün olmayan birşey... Anıl’ın set ekibini tanıması ya da Doğuş’un yönlendirmeyle elendiği iddialarına dair birşey diyemem. Acun Ilıcalı’yı tanımam ama başarılı bir televizyoncudur. Merve Büyüksaraç’ı da tanımam. Sadece ünlü olma vurgusunu çok fazla kullananan genç bir hanım diyeyim... Bir soruyla bitireyim: Acun’da oturttuğu ve çok para kazandığı bir formatı birilerine iyilik olsun diye tartışılacak hale getirecek göz var mı sizce?

Asabi ADAM / STAR GAZETESİ