Gündem
10 Mar 2012 12:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

AÇLIK GREVİNE BAŞLAYAN TGS BAŞKANI ERCAN İPEKÇİ HANGİ TALEPLERDE BULUNDU?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Anadolu Ajansı'ndaki sendikasızlaştırma operasyonlarına dikkat çekmek için açlık grevine başlayan TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, taleplerini açıkladı...

İşte Ercan İpekçi'nin Medyaradar aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu talepleri...

ı
TALEPLERİM
 1) Anadolu Ajansı’nda Türkiye Gazeteciler Sendikası Üyelerine yapılan istifa baskıları sona ermelidir. Baskıyla Sendikadan istifa eden Üyelerimizin geri dönüşleri engellenmemelidir.
 2) Anadolu Ajansı’nda çalışan Üyelerimize yönelik sürgün, görev değişikliği, işten atma tehdidi, rıza dışı tayinler, uygunsuz savunma talepleri gibi her türlü baskı ve mobbing uygulamasına son verilmelidir.
 3) Anadolu Ajansı’nda “stajyer”, “kaşeli”, “hizmet alımı”, “yurt muhabiri” adları altında yıllardır sigortasız olarak çalıştırılan personelin kadroları verilmeli, sigortaları yaptırılmalıdır.
 4) Anadolu Ajansı’na yeni alınan personelin Sendikaya kendi özgür iradeleriyle üye olma ya da dayanışma aidatı ödeme talepleri engellenmemelidir.
 5) Anadolu Ajansı’nda işlerin kısmen ya da tamamen taşeron şirketlere yaptırılması uygulamasından vazgeçilmelidir.
 6) Anadolu Ajansı işyerlerinde Türkiye Gazeteciler Sendikası yöneticileri ve temsilcilerinin duyuru dağıtma, üyelerle görüşme gibi yasal sendikal faaliyetleri engellenmemelidir.
 7) Anadolu Ajansı’ndan haksız yere tazminatsız olarak işten atılan Üyelerimizle anlaşma yoluna gidilmeli, ya hak ettikleri kıdem tazminatları ödenmeli ya da işe geri dönüşleri kabul edilmelidir.
 8) Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın kendi iç sorunlarıyla ilgili olarak başlatılmış olan demokratik sürecin Anatüzük hükümlerine göre işleyişine herkes saygı göstermelidir.


Saygılarımla. 09.03.2012

Ercan İpekçi

TGS Genel Başkanı

MEDYARADAR/ÖZEL