Gündem
22 Şub 2016 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Açlık grevindeki Filistinli gazetecinin durumu kritik!

Açlık grevindeki Filistinli gazeteci Muhammed el-Keyk'in avukatı, Keyk'in durumunun kritik olduğunu ve 'her an ölebileceğini' ifade ederek, 'Onu ölümden dakikalar ve saniyeler ayırıyor' dedi.

İsrail güvenlik güçlerinin 21 Kasım 2014’te evinde gözaltına aldığı ve hukuksuz hapis cezasını protesto amacıyla 90 gündür açlık grevinde olan Filistinli gazeteci Muhammed el-Keyk’in avukatı Russia Today’e konuştu. Keyk’in avukatı Eşref Ebu Senine, Keyk’in durumunun kritik olduğunu ve ‘her an ölebileceğini’ ifade ederek, ‘Onu ölümden dakikalar ve saniyeler ayırıyor’ dedi.

Müvekkilinin konuşma ve işitme yetisini neredeyse kaybettiğini belirten Senine, Keyk’in açlık grevini serbest kalana dek sürdüreceğini aktardı. Avukat, Keyk’in ifade özgürlüğünün ‘bedelini ödediğini’ de sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan merkezli medya kuruluşu Almajd TV için çalışan 33 yaşındaki Filistinli gazeteci Muhammed el-Keyk, Ramallah’taki evinde gözaltına alınıp hapse girdikten sonra 24 Kasım'da açlık grevine başladı. Yemek yemeyi reddeden gazeteci, serbest bırakılana kadar açlık grevini sürdüreceğini açıkladı.

İsrail'de 'idari tutukluluk' adlı uygulama kapsamında Filistinli tutuklular, haklarında hiçbir suçlamada bulunulmaksızın duruşmaya çıkarılmadan hapse atılabiliyor. Tutukluluk hali her 6 ayda bir yenilenebiliyor.