Televizyon
01 Haz 2012 16:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

ACININ REYTİNGİ OLUR MU? SURVİVOR'DA TELEVİZYONCULUK SKANDALI!

Survivor yarışma programı, bir televizyonculuk skandalına imza attı.

Show TV’de milyonlarca insanı ekran başına toplayan ve çekimleri trapikal bir adada yapılan Survivor yarışma programı, bir televizyonculuk skandalına imza attı.

Survivor’ın en popüler yarışmacılarından biri olan Nihat Altınkaya’ya, Türkiye’de annesinin “beyin kanaması geçirdiği” haberi, çekimler sırasında ve kameraların çalıştığı bir anda verildi.

Genç yarışmacının bu haberi duyduğu anki duyguları, yıkılışı ve üzüntüsü, kameraya yansırken, Survivor yapımcılarının bu anın görüntülerini televizyonlarda yayınlanmak üzere medyaya servis etmesi, bir “reyting vicdansızlığı” olarak değerlendirildi.

Ekranların ilgi ile izlenen programı Survivor’da, yarışmacıların son derece kişisel duygu yüklü anlarını ve birbirleriyle ilişkilerinin psikolojik yansımalarını ekranlarda izlemeye alışkın olan izleyicinin, bu son derece “kişisel acıyı” belgeleyen sahneler karşısında nasıl tepki vereceği bilinmiyor.

Ancak, bugün Habertürk Gazetesi’nin birinci sayfasındaki görüntülere bakılırsa, genç yarışmacı Nihat Altınkaya’nın, annesinin beşin kanamasını yapımcı Acun Ilıcalı’dan haber aldığında yığılması ve derin üzüntüsü, “bu tür kişisel anların ekranda rating uğruna sergilenmesi doğru mu?” sorunusu da gündeme getiriyor. (GAZETEPORT)