Gündem
15 Oca 2022 15:58 Son Güncelleme: 15 Oca 2022 16:11

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı! Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikası olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak tesis, aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecek." dedi. Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikası olacak tesiste 1400 kişi istihdam edilecek.

Avrupa'nın en büyüğü olacak Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Aydın'ın Söke ilçesinde yapılan fabrikanın açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aydın Söke'de faaliyete geçen bu tesis önemli bir gelir kapımız olacak. 550 milyon dolarlık yatırım olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak bu tesis aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecektir. 450 milyon dolarlık cari açığın kapanmasını sağlayacak.

1400 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Yüzde 40'ı tamamlanan 2. etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek. Tesisin önemli bir özelliği daha mevcut. Tesisimiz Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de katkı sağlayacak.

TÜM YATIRIMCILARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDEĞİZ
Kullanacağı elektiriği de kendisi üretecek tesisimiz doğa da katkı sağlayacak. Bu topraklara değer katan, üreten ihracat eden tüm yatırımcılara destek vermeye devam ediyor. KİPAŞ Holding'in bu yatırımı destekliyoruz. Bu yatırıma çeşitli destekler sağlıyor. Oluşturduğu ekonomik ve sosyal katkı göz önüne alındığında, bu tesisin aldığı destekler hakkıdır. Firma sahiplerinden beklentim 2. etap yatırımı en kısa zamanda tamamlayarak üretime başlamalıdır.

Kağıt pek çok medeniyetin kurulup gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Kağıt üretimi sektöründe 80 binden fazla vatandaşımız istihdam ediliyor. Diğer pek çok sektörle var olan beraberliği sayesinde oldukça katma değer üretiyor. Bu alanı stratejik sektör olarak belirleyerek, öneml,i destekler vermeye başladık.

Türkiye 500 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşan bir ülkedir. Türkiye salgına rağmen 2.7 milyon ilave istihdam oluşturan bir ülkedir. Türkiye 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan bir ülkedir. Avrupa Birliği ile ticarette net 7,7 milyar dolar fazla veren bir ülkeye "domates ithalatçısı" demek, "saman ithalatçısı" yaftası vurmak; cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir, bühtandır. Türkiye KİPAŞ Holding gibi şirketlerimizin gayretleriyle büyüyor güçleniyor dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için ilerliyor. Önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edeeğiz. Türkiye'yi hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz.