Magazin
03 Nis 2018 15:49 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:08

Acılı dostları isyan etti! Dursun Ali Sarıoğlu'na büyük vefasızlık

81 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Dursun Ali Sarıoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 81 yaşında hayatını kaybeden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Dursun Ali Sarıoğlu için Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene Sarıoğlu’nun yakınları, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Usta oyuncunun eşi Elif Sarıoğlu ile kızı Aslı Sarıoğlu cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

‘DEĞERİ GÖRÜLMEDİ’

Elif Sarıoğlu, “8 yıldır çok rahatsızdı, hiç yürüyemiyordu. Dünyanın en güzel insanlarından biriydi” dedi.Cenazeye katılanlar arasındaki  oyuncu Mecit Kervancı, “Hep şikayet ederdi. Ne arayan oldu ne soran oldu. Sanat camiası çok büyük vefasızlık yaptı. Medyatik olmadığı için maalesef unutuldu. Türkiye’ye gelen en büyük sanatçılardan biri. Maalesef değeri görülmedi” dedi.



‘YAŞARKEN KIYMETİ BİLİNMEDİ’

Cenazeye katanlar arasında Şevket Altuğ ve Yıldız Kaplan da vardı. Bir zamanlar aynı dize rol aldığı Mehmet Ali Erbil ile Yalçın Menteş’in olmayışı dikkat çekerken Kaplan,”Biz iki dizide rol almıştık özellikle Tatlı Kaçıklar da 10-12 bölüm beraber olmamıştık. Diziden sonrada biz arada sırada görüşüyorduk çok güzel bir diyaloğumuz vardı. Benim için gerçekten bir baba gibiydi. Böyle günler de ben fazla söylenecek bir şey bulamıyorum. Kendisin yaşarken kıymeti bilinmedi. En son bir telefon konuşmamızda da ‘Unuttular beni artık hiç arayıp sormuyorlar’ diye kırgın ve sitemliydi” dedi.



‘KİMSE KAPISINI ÇALMADI’

Tiyatro sanatçısı Selahattin Taşdöğen ise, “İsterdim ki Dursun Abi’nin değeri yaşadığı zaman bilinseydi. Dursun Abi uzun zamandır evde eşiyle beraber yardıma muhtaç bir şekilde. Yürüyemiyordu çünkü, hastaydı, kimse kapısını çalmadı” diye konuştu.