Reklam PR
09 Mayıs 2013 18:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

AÇIKHAVA KULLANIMI ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR!

Matadoor, portföy yatırımlarını artırarak özellikle Anadolu'da reklam mecralarını büyütmeye odaklanıyor.

Matador İletişim Yönetim  Kurulu Başkanı Kerem Dal hedeflerini anlattı.

2012 yılında öne çıkan kampanyalardan bahsedebilir misiniz?

2012 yılında Matadoor olarak portföyümüze yatırım yaparak reklam mecralarımızda %40 büyüme gerçekleştirdik. İzmir havalimanı reklam ihalesini alarak havalimanları portföyümüze büyüme kazandırdık, Anadolu illeri portföyümüz açısından 21 kente çıktık. Kampanyalar bazında tüm Türkiye sınırları içerisinde Vodafone ve Petrol Ofisi karayolları yol panosu projelerini gerçekleştirdik. Anadolu illeri Cheetos ve Vodafone duvar kullanım projelerini yaptık. İstanbul’da P&G Ariel duvar kampanyası; Altınbaş havalimanları projesini yürüttük, örnek kampanyalar söylememiz yanında kısaca tüm ulusal kampanyalarda yer aldık.

2013 yılında gerçekleştirmeyi planladığınız yeni açılımlar olacak mı?

2013 hedefleriniz nelerdir? 2013 yılına portföyümüzdeki tüm havalimanları reklam alanlarında Ergo Sigorta kampanyasıyla hızlı bir giriş yaptık, Mevcut portföyümüz koruyarak yeni reklam alanlarıyla özellikle Bağdat Caddesi için iddialı bir portföy artışı sergilemeyi hedefliyoruz. Takip ettiğimiz bazı ihalelerle birlikte segmentimizde liderliğe doğru çıkmak için çalışıyoruz. Matadoor olarak kampanyalarda olmazsa olmaz bir portföy oluşturmak için çalışıyoruz, artık İstanbul’da reklam verenlerimizin istedikleri her yerde portföye sahibiz. Anadolu illerinde sözleşmeli olarak en fazla portföy taşıyan şirketiz.

Global pazarlar ile kıyaslandığında Türkiye’de açıkhava sektörünün bulunduğu konumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şahsi fikrim mecra çeşitliliği ve uygulama yenilikleri ile birlikte reklam verenlerde ilgi duyulan bir sektör konumunda. Her geçen gün de açıklanan ciro rakamlarıyla sektör artışını göstermekte. Sadece TV kullanılan kampanyalar da bile açıkhava duvarlarıyla destek alınan bir segment oldu. 2013 ile birlikte bu kullanımın Anadolu illerine daha fazla yayılacağı kanaatindeyim. Sektörümüzün daha da iyi olacağını beklemekteyim.

Sizce 2013  ılında açık hava endüstrisinde öne çıkan trendler veya yaklaşımlar neler olacak?

Sayısı her geçen gün artan mecralar ve pazarlama stratejilerine rağmen şahsi fikrim duvar kullanımlarının açıkhava sektörünün değişmez bir argümanı olacağı yönünde. Prestij ve algıda seçicilik yaratan büyük duvarlar her zaman öncelikli talep görmektedir, görecektir. Network ürünler i har iç, onlar ın dışındaki ürünlerin akıbetini hep beraber göreceğiz. 10 yılını tamamlayan bir firma olarak işimizi her geçen gün daha da artan bir heyecan ve sevgi ile yapıyoruz. Matadoor olarak sektörün hızlı gelişimini takip ederek, kendi eksiklerimiz gidererek 2013 yılının da herkesin memnun kalacağı başarılı bir yıl olması dileğiyle.

ETİKETLER
#matador #kerem dal