Gündem
17 Mar 2013 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

AÇIK SAYFA ‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' İLE YENİDEN YAYINDA

Açık Sayfa Dergisi, uzun bir soluklanmanın ardından yeniden okuyucularıyla buluşuyor.

2007 yılı Ocak ayında iki aylık periyotla yayın hayatına atılan ve 2008 yılı sonlarında yayınına ara veren Açık Sayfa Dergisi, uzun bir soluklanmanın ardından yeniden okuyucularıyla buluşuyor. İlk çıktığında Malatya merkezli yayın yapan ve entelektüel birikime sahip isim yapmış değerli yazarların yanı sıra, genç yeteneklere de sayfalarını açarak kısa zamanda ciddi bir okur potansiyeline sahip olmayı başaran Açık Sayfa Dergisi, bundan böyle ulusal yayıncılığın merkezi İstanbul’da yeniden ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmeyi amaçlıyor.
    İnsanları şiddete çağıran, ırkçılığı ve kavmiyetçiliği savunan anlayışların dışındaki farklı düşünce sahiplerine özgürce ve korkusuz bir şekilde sayfalarında yer vererek fikir dünyamızda küçücük de olsa çığır açan Açık Sayfa Dergisi, 2013 yılı Mart-Nisan sayısında ‘ifade özgürlüğü’nü dosya konusu olarak ele alıyor. Ülkemizde hâlâ mayınlı bir alan olarak görülen ifade özgürlüğü hakkında Mehmet Çelen, Cengiz Alğan, Ahmet Faruk Ünsal, Hüseyin Sarıgül, Şeyma Akkaşoğlu, Hüda Kaya, Kübra Özgüven, Hasan Basri Karabey, Selman Maltaş yazılarıyla görüşlerini dile getirirken; İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ile yapılan röportajlar da konuya ayrı bir ışık tutuyor.
     Arif Arcan’ın şehir, Cihan Aktaş’ın ise mimari alanda kaleme aldığı yazıları dikkat çekerken; M. Sait Aytekin, Sena Sarya, Sena Özgüven, Nihal İlimen ve Kadir Bal da birbirinden ilginç yazılarıyla dergiye renk katan isimler arasında. Bu arada, edebî çalışmaların yer aldığı kültür-sanat sayfası ile dış dünyadan bazı önemli gelişmelere dair çarpıcı tespitlerin öne çıkarıldığı makaleler de tercüme edilerek okuyucunun ilgisine sunuluyor. Açık Sayfa’ya ulaşmak isteyen okurlar, derginin web sitesi www.aciksayfa.org ile e-mail adresi aciksayfa@gmail.com’dan faydalanabilirler.