Gündem
09 Ara 2014 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Acı haber! Ceylanpınar'da 3 şehit!

Şanlıurfa'da sınır bölgesindeki 3 askerin şehit olmasına ilişkin yeni bilgiler gelmeye başlad

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde sınır hattında nöbet tutan askerlere Suriye tarafından ateş açıldığı ve 3 askerin şehit edildiği haberleri dün akşam ajanslar tarafından verilmişti. Ancak Genelkurmay Başkanlığı olayın bir "intihar" olduğunu söyledi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, olayın bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etmesi şeklinde gerçekleştiği belirtildi.

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sınır hattında nöbet tutan askerlere Suriye'nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş açıldığı belirtildi. Ajansların ilk geçtiği bilgilere göre açılan ateş sonucu kimlikleri henüz açıklanmayan 3 asker şehit oldu. Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa'dan Özel harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı.
Telhanzir Köyü'nde son zamanlarda IŞİD militanları ile YPG'liler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyordu.

ŞANLIURFA VALİSİ: OLAYIN NASIL MEYDANA GELDİĞİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 3 askerin şehit olduğu olayının araştırıldığını söyledi.
Vali Küçük, askerlerin şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Sınırda nöbet tutan 3 askerimiz, silahla ateş açılmasıyla şehit oldu. Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde. Şuanda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız" dedi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay’dan Ceylanpınar’da 3 askerin şehit düştüğü olaya ilişkin açıklama geldi. Genelkurmay, “Olay terör saldırısı değil bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etmesidir” açıklamasında bulundu