Ekonomi
25 Tem 2023 08:00 Son Güncelleme: 25 Tem 2023 08:00

“Aca Erzurum Thermal & Spa”nın temel atma töreni gerçekleştirildi

Medya, lojistik, inşaat ve enerji sektörlerinde yaptığı yatırımlar ile Türkiye’nin gelişimine ve istihdamına katkı sağlayan Erzurumlu iş insanı Memet Aca, büyüme yolculuğuna turizm sektöründe, ACA Erzurum Thermal & Spa ile devam ediyor.

Erzurum’un merkez ilçelerinden Aziziye’de, uluslararası karayolu olarak tabir edilen E-80 Çevreyolu üzerinde yer alan ACA Erzurum Thermal & Spa’nın temel atma töreni, ACA Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aca’nın ev sahipliğinde, 22 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Törene Ak Parti Genel Başkan Danışmanı, MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Kaymakamı Abdülkadir Çelik, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, çok sayıda il ve ilçe protokolü ile davetli katıldı.

“Hem 5 yıldızlı termal otel hem de 70 tır kapasiteli lojistik merkezinin bulunduğu bir sosyal tesis hizmete sokacağız”

ACA Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aca yaptığı açılış konuşmasında, turizm sektöründeki ilk yatırımlarından dolayı heyecanlı olduğunun altını çizerek; “Sanayi ve ticaret alanında her gün daha da gelişen Erzurum, sahip olduğu turizm potansiyeli ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bizler, Aca Hotels & Resorts olarak, memleketim Erzurum’un sahip olduğu değerleri tanıtmak ve ekonomiye kazandırmak amacıyla yola çıktık. Hem 5 yıldızlı termal otel hem de uluslararası yolculuk yapan tır şoförlerinin konaklayabileceği misafirhane, restoran gibi alanların bulunacağı 70 tır kapasiteli lojistik merkezinin bulunduğu bir sosyal tesis hizmete sokacağız” ifadelerini kullandı.

Memet Aca, proje ile ilgili; “12 bin 500 m²’lik bir kapalı alan üzerinde yer alacak, uluslararası standartlarda tasarlanmış 8 suit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 100 oda ve 160 yatak kapasitesi ile misafirlerimize hizmet edeceğiz. 300 m²’lik kadın ve erkek havuz alanlarına ek, içerisinde 15 m²’lik havuz, mutfak ve dinlenme alanları bulunan 8 aile kabini, sauna, Türk hamamı ve masaj odaları bulunan sağlık kulübü, 1000 m²’lik açık alanda düğün, nişan gibi organizasyonlar için avlu bahçe, restoran, kurumsal etkinlikler ve toplantılar için 500 kişilik çok amaçlı bir salon ve çocuk kulübü bulunuyor. Şehir merkezine 20 km, havalimanına 8 km, Palandöken Kayak Merkezi’ne 25 km uzaklıkta; iş seyahati, kültür, sağlık veya kayak turizmi için bölgeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı tüm misafirlere dört mevsim benzersiz bir konaklama deneyimi sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Yerel yönetimler olarak girişimcilerimizi asla yalnız bırakmıyor, onları destekliyoruz”

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan yaptığı konuşmada özel sektör yatırımlarını ilçede desteklerini belirterek, “Bugün temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz 5 yıldızlı termal otel yatırımı ilçemize özel sektör iş birliği ile kazandırılan çok önemli bir proje. Bu yatırım aynı zamanda yerel yönetimler olarak bizim girişimcilerimizi ilçemizde asla yalnız bırakmadığımızın ve kendilerine her konuda destek olduğumuzun da göstergesi olacak. Bu yatırım sayesinde termal otelleriyle meşhur olan Aziziye ilçemiz, termal sağlıkta turizm merkezi olma hedefine yepyeni bir ivme kazanacak." dedi.

“Bir şehrin hızlı bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak en önemli yatırım modeli, özel sektör yatırım modelidir”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekman yaptığı konuşmada, bir şehrin hızlı bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak en önemli yatırım modelinin özel sektör yatırımları olduğunu belirterek, “Hem 5 yıldızlı termal otel projesi hem de uluslararası taşımacılık yapan tır şoförlerinin araçlarına bakım yapabileceği, konaklayıp dinlenebileceği lojistik merkezi projesi şehrimize değer katacak. Bu yatırımı memleketi Erzurum’a kazandırdığı için Memet Aca’ya teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“ACA Erzurum Thermal & Spa, en az 200 kişiye istihdam sağlayacak”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, “Erzurum’u uzaktan sevmekten ziyade, ilimiz için ben ne yapabilirim diye düşünmek lazım. Maalesef böyle düşünenlerin sayısı biraz az. Yatırımda ve ticarette Memet Aca’ların sayısının artması lazım çünkü şehrimizin en çok ihtiyacı aslında dışa göçü engellemek. Yerel halkı Erzurum’da tutacak yatırımları desteklemek hepimizin görevi. Bugün burada temel atma töreninde bulunduğumuz projemiz en az 200 kişiye istihdam sağlayacak. Bu da 200 aileye aş kapısı olacak demek. Bu Erzurum için, bizler için çok değerli.” dedi.

“Erzurum halkının Erzurum’da kalmasını sağlayacak şekilde yatırımlarımızı yapmak zorundayız”

Törende konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, projenin bölgeye sağlayacağı istihdama vurgu yaparak, “Erzurum halkının Erzurum’da kalmasını sağlayacak şekilde yatırım yapmak zorundayız. Biz sürekli göç veren bir şehiriz ve şu anda yaklaşık 1,5 milyon kişi farklı şehirlerde yaşıyor. Erzurum’da yetişen iş insanları ne yazık ki Erzurum’a yatırım yapmıyor ama bu yatırım ile aslında bundan sonraki yatırımların önü açılacağını düşünüyorum.” dedi. 

“Projenin sağlayacağı istihdam hem sosyolojik hem psikolojik hem de toplumsal açıdan çok önemli”

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı, MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, “Rızkı için gurbete çıkmış gençlerin özellikle, memleketine hizmet için geri dönmesi, burada istihdamını kendi evinde sağlaması bizler için çok daha önemli. Bu hem sosyolojik hem psikolojik hem de toplumsal açıdan çok önemli. Yatırıma ve sağlayacağı istihdama vesile olan Memet Aca’ya teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların bitmesi ile kurban kesimi gerçekleşti. Eş zamanlı olarak protokol, temel atma töreninin başlaması için butonlara bastı.

Temel atma töreninin ardından Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçeye yaptığı yatırımdan dolayı Memet Aca’ya plaket takdim etti.