Gündem
17 Şub 2024 13:30 Son Güncelleme: 17 Şub 2024 13:31

Abhazya’da 3 Türk balıkçı hayatını kaybetti!

Türk denizciliğiyle ilgili birbiri ardına kötü haberler geliyor. Kafkametler’in Karadeniz’de; Batuhan A’nın Marmara Denizi’nde batmasının ardından kötü bir haberde balıkçılık filomuzdan geldi. Karadeniz kıyısındaki Abhazya’da hamsi avında bulunan Eminoğlulları 4 teknesinin 6 mürettebatından 3’ü ambardaki zehirden etkilenerek hayatını kaybetti.

Denizcilik sektöründe birbiri ardına yaşanan olaylar yüzbinlerce insanın ekmeğini kazandığı sektördeki boşlukları ve denetimsizlikleri gözler önüne seriyor.

denizkartali.com'un haberine göre; 19 Kasım 2023 günü Karadeniz’in Ereğli limanı açıklarında batan Kafkametler gemisinin batmasıyla 7 mürettebat hayatını kaybederken, tek iç denizimiz Marmara Denizi’nde seyreden Batuhan A ise 15 Şubat günü 6 mürettebatıyla batmıştı. Türk denizcilerden bu kez üzücü haber Abhazha’dan geldi.

Balık unu ve yağı fabrikalarına hamsi avlamak için bir süredir Rusya Federasyonu’na bağlı Abhazya’da bulunan Sarıyer-Rumeli Feneri’ne bağlı Eminoğulları 4 balıkçı teknesindeki 3 mürettebatın ambardaki zehirden etkilenerek hayatını kaybettiği öğrenildi.  

Ambara inerek çalışmaya başlayan 6 Türk denizciden 3’nün biriken gazla öldüğü 3’nünü ise hastaneye kaldırılarak yaşama döndürüldüğü öğrenildi. Üzücü haberin ardından gırgır teknesinin sahiplerinin Abhazya’ya gittiği belirlenirken, Eminoglulları 4’ün yakın zamanda Giresun’daki gümrük sahasına getirileceği ve cenazelerin memleketlerine gönderileceği öğrenildi.