Polemik & Kulis
10 Mayıs 2013 13:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

ABD'YE GİDEN GAZETECİLER ''OFF THE RECORD''UN ANLAMINI BİLMİYOR!

Mehmet Altan, Amberin Zaman, Mahmut Övür ve Barış Yarkadaş arasındaki polemikte yeni perde...

Yarkadaş, bugünkü yazısında, "ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret eden gazeteciler, off the record'un anlamını bilmiyor'' dedi.

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, "Çırpındıkça batıyorsunuz'' başlıklı yazısında, Fethullah Gülen'i ziyaret etiği halde görüşmeyi yazmayan gazetecileri sert bir dille eleştirdi. Yarkadaş,  "Bu gazeteciler, mizenformasyon yapıyor, yani haberi ve bilgiyi halktan saklıyor'' ifadesini kullandı.

Yarkadaş, "Yedi gazetecinin bulunduğu ortamda off the record olmaz, gazeteciysen, davet edildiysen yazacaksın. Bu arkadaşlar, (ambargo) ile off the record'u birbirine karıştırmış. Gülen Hareketi'nin Halkla İlişkiler Personeli haline gelmişler'' dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin gazetecilere yönelik hazırladığı Haklar ve Sorumluluklar Bildirgesi'nden konuya ilişkin örnekler veren Yarkadaş, "Güç odaklarının kavgasından korktukları için köşelerinde yazamıyorlar. Ama bulundukları her ortamda bunları anlatıyorlar. Ben tüm bilgileri toplantıya katılan gazetecilerin anlatımlarından öğrendim'' ifadesini kullandı.
 
Altan, Zaman ve Övür'ün kendi çizdikleri ''off the record'' çerçevesine bile uymadıklarını belirten Yarkadaş, şu ifadeyi kullandı: "Konuşmalarınız madem off the record, o halde niye beni yalanlamaya çalışıyorsunuz. Bu da off the recordu ihlal etmek anlamına gelmez mi? Siz bu kavramın içeriğini bile bilmiyorsunuz. Gülen'in sözlerini kamudan saklamak gazetecilik değildir. Bunun gazetecilikle ilgisi yoktur.''
 
Yarkadaş yazısında, Amberin Zaman ile Mehmet Altan'ın ABD gezisinde çektirdikleri bir fotoğrafı da paylaştı. Amberin Zaman'ın twitter adresinden edindiği fotoğrafı da azısına koyan Yarkadaş, ''Bu fotoğrafın hakkını verin ve susmayın, korkmayın, konuşun'' dedi. Yarkadaş yazısında Mahmut Övür'e de sert sözlerle yüklendi.

İŞTE BARIŞ YARKADAŞ'IN O YAZISI:
http://www.gercekgundem.com/?c=70735