Gündem
24 Haz 2022 10:21 Son Güncelleme: 24 Haz 2022 10:39

Abdurrahman Dilipak'tan üstü kapalı AK Parti eleştirisi: "Topunuzun canı cehenneme"

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında üstü kapalı bir biçimde iktidara eleştiriler yöneltti.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında, seçim konusunda isim vermeden AKP’yi eleştirdi.  Dilipak, “Madem milletin vekilisiniz, madem ‘millet adına’ hareket ediyorsunuz, madem göreviniz kamu hizmeti; onların hak ve hukuklarını gözeteceksiniz. Bir şeyi yapabilecek olmanız, yetkinizin olması, istediğiniz bir şeyi, istediğiniz zaman ve istediğiniz şekilde hakkı vermez kimseye. Hukuk keyfiliği korumaz.  Öyle yaparsanız, Allah’ın rahmeti ve bereketi aradan çekilir ve o işte evdeki hesaplar çarşıya uymaz” düşüncesini dile getirdi.

“Din ve devlet büyüklerini İlah ve Rab edinmekten vazgeçin!” diyen Dilipak “Seçimin şeklini, zamanını bu şekilde tartışmaktan vazgeçin. Millet menfaatine, toplumun talebine göre, herkes için faydalı olacaksa, bir zaruret, ihtiyaç varsa, bir yanlışlık söz konusu da o düzeltilecekse, elbette zaman da mevzuat da değiştirilebilir. Def-i mazarrat celbi menafiden evladır. Sonuçta bu muhkem bir nas değil” diye yazdı.

Dilipak özetle yazısına şöyle devam etti:

"Zulüm, bizde adaletin yokluğudur. Bir yarış düşünün, birileri bu yarışı kendi adayı kazanacak şekilde düzenliyor, zamanı, mekanı, şartları ona göre ayarlıyor. Bunu hayatın bütün alanlarına yayabilirsiniz. Sınavda kazanmasını istediğiniz talebenin çalıştığı-bildiği yerden soruyorsunuz soruyu, bunda adalet yoktur.

Siyaset dünyasında herkes karşısındakinin Şeytanını taşlıyor. Kendi Şeytanının ise kucağına oturmuş, onu bağrına basmış.

Çünkü o onlara “yeryüzünde bir cennet ve ebedi bir hayat” vaad ediyor. Taşladığını zannettiği şeytan ise, kendi Şeytanının aynadaki görüntüsünden, daha doğrusu kendi şeytanının halogramik görüntüsünden ibarettir ve Şeytanın en çok hoşuna giden oyunu da budur.

Sahi, kendiniz yaptığınız, yapmakta olduğunuz ve daha fazlasına sahip olmak için ihtirasla arzuladığınız şeyleri, başkaları sizden daha çok yapıyor diye kıskandığınız için hasedinizden mi eleştiriyorsunuz yoksa onları. Topunuzun canı cehenneme.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın