Politika
22 Mar 2023 10:26 Son Güncelleme: 22 Mar 2023 10:28

Abdurrahman Dilipak’tan seçim iptali çıkışı! ‘Yemin edene kadar…’

Önümüzdeki 14 Mayıs seçimlerine ilişkin bir yazı kaleme alan Abdurrahman Dilipak, sonuçların ilanın ardından seçimlerin iptal edilebileceğini savundu.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak bugünkü köşesinde, “Ben seçim gününe kadar bu seçimlerin olup olmayacağından emin olmayacağım. O gün gelse seçim yapılsa da, sonuçların ilan edilip, yemin edene kadar iptal edilir diye bekleyecek olanlardanım” dedi.

14 Mayıs’taki seçimlere yönelik kalem oynatan Abdurrahman Dilipak, “Bana kalırsa, Seçim sürecinde İttifakların dışında %30 bulan, kimsenin hesaba katmadığı bir kitle var.. Bunların %17-20’si herhangi bir sebeple sandığa gitmiyor. Kiminin sabıkası var, kimi hasta, kimi bu işlerle ilgilendirmiyor, kimi yurt dışında ya da yatağa bağlı yaşlı, ya da seçimlerden bir sonuç beklemeyen genç birileri. Her kesimden %10’luk bir kitle daha var, Aile ve Gençlik, Uyuşturucu ve LGBT gibi sebeplerle, CoVID sürecinde, zorunlu aşı, HES kodu, PCR, Trans Humanizm, Biyolojik Cinsiyet, 5G, Global Reset, Kenevir, Gıda-Tarım, İklim Politikaları gibi sebeplerle bu politikalara destek veren partilere oy vermeyecek olan bir kesim. Her kesimden gelen bu insanlar bu konuda tabii bir ittifak oluşturuyorlar ve evet, bu seçimde bu anlamda kilit bir role sahipler. Hepsi o günlerde  kimlerin nerede durduklarını biliyorlar ve hangi partiden olurlarsa olsunlar, listelerinde o kişilere yer verenlere oy vermeyecekler. Siz ne yaparsanız yapın, partilere oy verecekseniz, seçilmişleri seçeceksiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Abdurrahman Dilipak, “Cumhurbaşkanı adayları ilk turda yeterli oyu alamazlarsa, ikinci tur seçim 28 Mayıs'ta yapılacak. Merak ediyorum, bu birinci tur ta seçimlere yapılan itirazlar, bu arada nasıl sonuçlandırılacak? Neyse, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 20 Mayıs Cumartesi günü başlayacak, 24 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu itirazla ilgili bu açıdan daha riskli. İnşallah bu işler aceleye getirilmez. Hani ‘acele işe Şeytan karışır’ derler de. Bakalım 14 Mayıs’ta sonuç ne olacak?” ifadelerini kullandı.