Gündem
22 Mayıs 2021 14:23 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2021 15:36

Abdurrahman Dilipak'tan Musab Turan uyarısı: AA muhabirini atın, yargılayın ama...

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bakanlar Mustafa Varank ve Bekir Pakdemirli'ye sorularıyla tartışma yaratan Musab Turan hakkında dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, kişisel sosyal medya hesabından, Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan hakkında dikkat çeken bir paylaşım yaptı. 

Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin düzenlediği basın toplantısında, "Ak Parti ismi şaibelerle anılan Soylu'dan daha mı küçük? Sayın Bakanım 3 yaşındaki çocuğumun yüzüne bakarken ben bu maskeli balodan utanıyorum, sizin çocuklarınız yok mu?" sorularıı yöneltmişti. 

Abdurrahman Dilipak'ın paylaşımı şöyle oldu:

AA muhabirini atın, yargılayın, ama abin FETÖ'cü diye değil. Suçun şahsiliği prensibi vardır. Abisi tutuklu bakan, büyükelçi, politikacı, bürokratları sayalım mı? Herkese FETÖ'cü etiketi yapıştıranlardan şüphe ederim ben. Mafyası olan politikacı, politikacısı olan Mafya yok mu!

Haksızlıkla mücadele edecekseniz, önce haklı kalmalısınız. Haklı olmak haksızlık etme hakkı vermez. Ben yaptım olmaz. Kem alat ile kemalat olmaz. Suçluların da hakları vardır. Adalet herkese lazım! Ben yaptım oldu olmaz.

Bakın, savcılar, sizin adamınız aleyhine soruşturma açan, iddianame hazırlayan, ya da şu VIP'ın yakınına soruşturma açar iddianame düzenlersem da yarın, bana da FETÖ'cü derler diye korkar hale gelirse ne olacak!

Normal şartlar da şu "AKP'nin papatyaları" yazısına dava açılmaz. Suç duyurusu da HKP suç duyurusu gibi reddedilir, ama durum ortaya. Hukuk mahkemesi hakimi karar veriyor, kesin süre veriliyor. Vekalet ehliyeti kararına avukat yazılı itiraz ediyor, karar talep yönünde değişiyor.