Politika
04 Kas 2022 09:42 Son Güncelleme: 04 Kas 2022 09:46

Abdurrahman Dilipak’tan ‘Mahir Ünal’ yorumu! ‘Yazık değil mi bu partiye…’

Mahir Ünal’ın AK Parti Grup Başkanvekili görevinden istifa etmesini köşesine taşıyan Abdurrahman Dilipak, “Yazık değil mi bu partiye, bu atamayı yapana, atanan kişiye” dedi.

Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" açıklamasına gelen tepkilerin ardından Mahir Ünal’ın AK Parti Grup Başkanvekili görevinden istifa etmesini köşesine taşıdı.

Siyasetçilerin “hayal taciri” olduğunu ve sürekli vaatlerde bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“İlle de çoğunluğun oyunu alacağım diyeceksiniz, herkesin gönlünü razı etmeniz gerek ve bu esasen mümkün değil. O zaman yalan söyleyeceksiniz. Ya azınlığın oyu ile iktidar olacaksınız o da ancak çok akıllı, dürüst ve cesur, adil, emin olursanız bir de insanlar sizler için bunlar bilirler ve yalan söylemezler, söz verdiklerinde sözlerinde dururlar derse. Bu da genel olarak seçicilerin seçtiği, halkında dürüst insanlara bu anlamda hakem olarak yetki vermesi ile mümkün. Yoksa işte, son KPSS sınavındaki yarayı bile saramazsınız. İptal ettiğiniz sınavın iptaline sebep olanları hesaba çekemezsiniz. Herkesin gönlünü yapayım derken, biri affını ister, yerine daha önce affını isteyen bir bayanı getirirsiniz. Ama onu da kimse tebrik bile etmez. Yazık değil mi bu partiye, bu atamayı yapana, atanan kişiye.”