Televizyon
30 Tem 2022 08:16 Son Güncelleme: 30 Tem 2022 08:20

Abdurrahman Dilipak'tan korkutan deprem açıklaması

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, tv100'de ekranlara gelen Ertan Özyiğit ile Kayıt Dışı'nda İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilipak, "İstanbul depremi bir defada yıkılırsa bir milyondan fazla insan... enkazları kaldıramayacağız..." dedi. Dilipak İstanbul depremi için 2025'e dikkat çekti.

Ertan Özyiğit ile Kayıt Dışı programının bu haftaki yayınına araştırmacı-yazar İsmail Tokalak ile gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak konuk oldu. Dilipak beklenen İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Enkazları kaldıramayacağız"

Dilipak "İstanbul depremi bir defada yıkılırsa bir milyondan fazla insan, iki defada kırılacaksa 750 bin, üç defada kırılacaksa 500 bin. Üç defada kırılacaksa ve bu bir buçuk iki yıl sürecekse, yani bir buçuk iki yıl İstanbul’da imar faaliyeti olmayacak, enkazları kaldıramayacağız. 2025’te büyük ana şok dalgayı atlatmış olacağız. Artçı olayları göreceğiz. Bunun hangi şiddette gerçekleşeceğini bilemiyoruz. Bunun hangi şiddette gerçekleşeceğini bilemiyoruz." dedi.

"Dünyaya 5 bin yılda bir yaklaşıyor"

Özyiğit'in 'Tahmininiz var mı?' sorusuna Dilipak "Buna ilişkin bir kehanetler, bir de ezotorik bir takım yıldızlarla ilgili. Kuran-ı Kerim’de şira diye geçen, ‘şiranın da rabbi Allah’tır’ diye bir ayet var. Şirada dünyaya 5 bin yılda bir yaklaşıyor. Bunun çok yüksek bir çekimi var. Ay okyanusu kaldırıyor, bu dünyada büyük bir çekim gücü oluşturuyor." yanıtını verdi.