Gündem
23 Eyl 2022 12:53 Son Güncelleme: 23 Eyl 2022 12:58

Abdurrahman Dilipak'tan Bakan Yanık'a "LGBT+" tepkisi! "Sandıkta boyunuzun ölçüsünü alırsınız"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, LGBTİ+'larla ilgili nefret söylemini yanlış bulduğunu ifade etti

 Akit TV’de yayınlanan “Derin Gerçekler” programında iktidara yaptığı eleştiriler nedeniyle yayından kaldırılmasının ardından 30 yıldır yazı yazdığı Akit Grubu’ndan ayrılan AKP’ye yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Dilipak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın İstanbul’da düzenlenen LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ile ilgili “Nefret söylemi kabul edilemez” açıklamasını eleştirdi. Dilipak, Bakan Yanık’a “AK Parti vitrininde sizin gibiler olduktan sonra, sandıkta boyunuzun ölçüsünü alırsınız” dedi.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında Bakan Yanık’ın İstanbul’da düzenlenen LGBTİ+ karşıtı yürüyüş hakkındaki görüşlerine yer verdi.

Fırat, yazısında Bakan Yanık’ın “Nefret söylemini yanlış buluyorum. Devletin, her insanın, her vatandaşın temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü var” dediğini aktardı.

Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabından Bakan Yanık’ın LGBTİ+ karşıtı yürüyüş hakkındaki açıklamasını eleştirdi.

Dilipak, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Derya Yanık'a en güzel cevap: Euzubillahimineşşeytanirraciym! Bu bir nefret söylemidir hanımefendi. Şeytan ve onun dostlarından nefret ediyoruz. Zatı alilerinizin gül hatırı için Kur'an-ı Kerimi mi sansürleyeceğiz. Sahi siz AK Parti’ nin Aile Bakanıydınız değil mi?

 AK Partili bir kardeşimiz (AKP'li değil) diyor ki, bu sözlerden dolayı hiçbir LGBT'li size oy vermez, ama bu sözlerinizden dolayı size oy vermeyecek çok Müslüman var. AK Parti vitrininde sizin gibiler olduktan sonra, sandıkta boyunuzun ölçüsünü alırsınız.”