Gündem
05 Haz 2021 11:21 Son Güncelleme: 05 Haz 2021 11:24

Abdurrahman Dilipak’ın kenevir ile ilgili sözleri dünya basınında! ‘Allah’ın bir nimetidir…’

Türkiye’de kenevir üretimi ile ilgili bir haber hazırlayan The Guardian, bu konuda sıkça yazılar kaleme alan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın ifadelerine atıfta bulundu.

The Guardian, Türkiye'de kenevir üretimi ile ilgili bir haber hazırladı. Bethan McKernan’ın kaleme aldığı haberde Türkiye'de bir dönem yaygın olarak üretilen bitkinin tekrar üretilmesiyle ilgili deneyler yapıldığını ifade edildi.

“UMUT VERİCİ SONUÇLAR”

T24’ün gazeteden aktardığına göre; ekonomik krizle boğuşan Türkiye'nin "çeşitlendirme" yöntemleri aradığını belirten McKernan, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürpriz bir açıklama yaparak "Türkiye kenevir üretimine başlıyor" dediğini hatırlattı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Selim Aytaç, kenevir yetiştirmekle ilgili yürüttükleri sürecin şu ana kadar umut verici sonuçlar verdiğini bildirdi.

2013'ten bu yana uyuşturucu içeriği az ve güçlü liflere sahip tohumlar geliştirmeye çalıştıklarını belirten Aytaç, "Keneviri geri getirmenin hükümetlere karbon ayak izini azaltmayı düşünmeye itme gibi bir küresel etkisi olabilir" dedi.

Aytaç kenevirin ilaç, un, gıda, ormancılık ürünleri, halat ve tekstil üretiminde kullanılabileceğini ifade etti.

“ALLAH’IN BİR NİMETİDİR”

Aytaç, Samsun'un bir köyünde diktikleri kenevirin bir bölümünün ilk etapta yerli halk tarafından koparıldığını, ancak insanların daha sonra zararlı bir şey yetiştirmediklerini anladıklarını söyledi.

Yapılan araştırmalara göre İstanbul'un uyuşturucu madde kullanımında Barcelona'nın arkasında hemen ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken The Guardian, en çok kullanılan uyuşturucunun da esrar olduğunu aktardı. Haberde Dilipak'ın bir yazısında kenevirin yasallaşmasının yasadışı dağıtımına büyük bir darbe vuracağını söylediğine dikkat çekildi.

Makalede ayrıca Dilipak'ın "Kenevir Allah’ın bir nimetidir" sözleri hatırlatıldı ve Yeni Akit yazarının kenevirin faydalarıyla ilgili sözlerine atıfta bulunuldu.