Medya
08 Oca 2020 15:25 Son Güncelleme: 08 Oca 2020 15:28

Abdurrahman Dilipak uyardı! "Bu savaş bugünden yarına bitmeyecek"

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, altın fiyatlarındaki artışa dikkati çekerek "Çünkü savaşta para lazım ama kağıt olanı değil. Mal-mülk de değil, kolay taşınanı, heryerde geçeni. ‘Yaşamak için para lazım olabilir’ görüşünü savundu.

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı General Kasım Süleymani'yi drone saldırısıyla öldürmesinin ardından dün gece İran ilk hamlesini yaptı ve Amerika'nın Irak'taki üslerini balistik füzelerle vurdu. Saldırıdan sonra İran "80 ABD teröristini öldürdük" dedi ama ABD'den herhangi bir can kaybı olmadığı mesajı geldi. Yaşanan gerilim gün geçtikçe daha da yükseliyor. İran'ın bu misillemesinden sonra ABD'nin ne yapacağı merak konusu.

KIYAMET SAVAŞI

Tüm bu gelişmeler ışığında bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak "Kim bilir, 3. Dünya savaşı başladı. Belki de başlamak üzere. Bu savaş belki de ‘Kıyamet savaşı’ diyebilenlerin dudaklarını uçuklatan bir savaş. Ne olacak göreceğiz. Başa gelen çekilir. Bazı şeyleri işler bu noktaya gelmeden düşünmeli ve çaresine bakmalı idik. Ama olmuyor işte. Akacak kan damarda durmayacak bu durumda." yorumunda bulundu. 

"SAVAŞTA PARA LAZIM AMA KAĞIT OLANI DEĞİL"

Altın fiyatlarlarındaki artışa dikkat çekn Dilipak “Demek ki, savaşın soğuk rüzgârını ensesinde hissediyor insanlar. Çünkü savaşta para lazım ama kağıt olanı değil. Mal-mülk de değil, kolay taşınanı, heryerde geçeni. ‘Yaşamak için para lazım olabilir’ diye düşünüyor insanlar” görüşünü savundu.

Savaş tartışmalarının insanların psikolojilerini altüst ettiğini belirten Dilipak, “Yatırım yapmıyorlar, herkes her şeyi erteliyor. Korku onlarda büyüme heyecanı bırakmıyor, mevcudu muhafazaya çalışıyorlar. Böyle ortamlarda “ahiret korkusu” insanları dine yönlendirir, bir de piyasayı komplo ve kehanet kaplar” ifadesini kullandı.

"BU SAVAŞ BUGÜNDEN YARINA BİTMEYECEK"

"Bu savaş bugünden yarına bitmeyecek. Savaş geciktikçe dehşeti artacak" değerlendirmesinde bulunan Dilipak "Lucifer’in çocukları kanlı senaryolar yazıyorlar. Kızılderililere, kara derililere, sarı ırka yaptıkları yetmedi, daha beteri için hazırlık yapıyorlar. Yüz milyonların ölümü üzerine değil, milyarlarca insanın ölümü üzerine planlar yapıyorlar.  Birileri “Tanrılarını kıyamete zorluyor”. Kimi Mehdi, kimi Mesih bekliyor. Kimi kehanetlerle geleceği okumaya çalışıyor, kimi stratejik planlarla kötü gidişi durdurma ya da en azından kendi adamlarını kurtarma çabasında. Komplo teorilerinin bini bir paraya. Birtakım adamlar dini metinler, esoterik rivayetlerle kişileri yönlendirme çabasında. " dedi.