Gündem
06 Oca 2011 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

ABDULLAH ÖCALAN'IN İMRALI'YA BEKLEDİĞİ GAZETECİLERE İZİN VERİLECEK Mİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Şubat ayında görüşmek istediği 3 gazeteciyle ilgili kararı açıkladı.

Adalet Bakanı Ergin, kamuoyunda yeni ve sorunlu bir af gibi algılanan tutukluluk hali nedeniyle tahliyelere ilişkin dün gece haber kanalı 24’te moderatör Fuat Kozluklu’nun sorularını yanıtladı.

Kozluklu, Adalet Bakanı Ergin’e, avukatlarıyla görüşen Öcalan’ın, şubat ayında gazeteciler Cengiz Çandar, Ertuğrul Özkök ve Hasan Cemal’le görüşebileceğini belirttiğini de hatırlattı ve buna izin verilip verilmeyeceğini sordu.

Fuat Kozluklu, bakana, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmelerinde söyledikleriyle terör örgütünü yöneten ve de tehditler savurabilen mesajlar verdiğine de dikkati çekti.

Adalet Bakanı, Öcalan’ın gazetecilerle görüşme isteği ve avukatlarıyla her hafta bir araya gelmesinin nedenine ilişkin şöyle konuştu:
“Mevzuat uluslar arası taahhütlerle uyuşması lazım. Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme hakkı var. Görüşmeler engellenirse Türkiye mahkum olabilir.

Bu görüşmeler esnasında yasalar ihlal edilirse gereği yapılıyor.

Örgüt adına mesaj götürüp getirenler hakkında onlarca soruşturma ve dava açıldı. Türkiye’nin haklı olduğu bir konuda haksız bir konuya düşmemesi için titizlik gösteriyoruz.

Gazetecilerle (Cengiz Çandar, Ertuğrul Özkök ve Hasan Cemal) görüşme isteğine gelince…

Ceza İnfaz Yasası’nda öngörülen kurallar çerçevesinde bu ziyaretler yapılabilmektedir. Avukatları ve yakınlarıyla görüşebilir. Onun dışındaki görüşmelere müsaade etmiyoruz.”

MEDYARADAR/ÖZEL