Politika
07 Eki 2022 08:47 Son Güncelleme: 07 Eki 2022 09:05

Abdullah Gül’ün son hamlesine dair çarpıcı yorum! ‘Şimdiye kadar 24 saati geçirmedi…’

Abdulkadir Selvi, CHP’nin başörtüsü adımına destek veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirdi ve “Şimdiye kadar 24 saati geçirmedi” değerlendirmesinde bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, CHP’nin başörtüsü adımına destek veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirdi.

Selvi, bugünkü köşe yazısının “Abdullah Gül yine şaşırtmadı” başlıklı kısmında şu eleştirilerini dile getirdi:

“Abdullah Gül’ün, başörtüsü konusunda yaptığı çıkışla zor durumda kalan Kılıçdaroğlu’nun imdadına ne zaman yetişeceğini merak ediyordum. Ama Abdullah Gül beni şaşırtmadı.

24 saat geçmeden Kılıçdaroğlu’nun yanında yerini aldı. Ne zaman ki Kılıçdaroğlu zorda kalıyor... Ne zaman ki Erdoğan önemli bir hamle yapıyor... Ben o andan itibaren Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu’na ne zaman destek verecek diye kronometreyi çalıştırıyorum.

Şimdiye kadar 24 saati geçirmedi. Zaten geçse şaşırırım. Çünkü kendisi Kılıçdaroğlu’nun siyasi hamisi gibi hareket ediyor.

Peki Abdullah Gül, cumhurbaşkanı adayı olduğunda eşi başörtülü diye rejim krizi çıkaran CHP değil miydi? Eşi başörtülü diye Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmaması için Cumhuriyet mitingleri düzenlenmedi mi? Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesini önleyen 367 kararını çıkaran CHP değil miydi?

Cumhuriyet mitinglerine rağmen, 367 garabetine rağmen, 27 Nisan E-Muhtırası’na rağmen Abdullah Gül’ün arkasında durup cumhurbaşkanı seçtiren ise Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yaptı. Abdullah Gül ise, onun tasfiye edecek her tertibin içinde yer aldı. O nedenle Kılıçdaroğlu’na destek çıkışı beni şaşırtmadı. O çıkışı yapmasa şaşardım.”