Medya
20 Haz 2017 11:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Abdullah Gül'ün eski danışmanı açıkladı! Halifelik anketinden hangi sonuç çıktı?

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, anket şirketi MAK Danışmanlık'ın yaptığı ‘Türkiye'de toplumun dine ve dini değerlere bakışı' başlıklı anketi köşesine taşıdı

Anketin, 30 büyükşehir, 23 il, 154 ilçede 5 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirildiğini söyleyen Takan, "Sonuçları oldukça ilginç. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, araştırmanın finansmanının kendi şirketi tarafından karşılandığının altını çiziyor. Herhalde yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için!" diye yazdı.

'HALİFELİK REFERANDUMU GELİR Mİ?'

Ahmet Takan yazısında, ankette yer alan halifelikle ilgili bir soruya ise şu sözlerle dikkat çekti:

"İslam ülkelerinin (Hristiyan ülkelerin dini lideri papalık gibi) HALİFELİK benzeri bir dini liderliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna araştırmamıza katılanların yüzde 54'ü EVET derken, yüzde 40'ı HAYIR demektedir. Yüzde 6'sı ise KARARSIZ/GÖRÜŞ YOK demektedir."

Anket sonuçlarının oldukça net bir fotoğraf verdiğini söyleyen Takan yazısında, "Gerçek ilahiyatçıların korkudan lal olduğu bir süreçte dinbazların gelecekteki olası zaferlerine de (!) ışık tutmuş. Ne dersiniz?.. Bu gidişle önümüze bir de halifelik referandumu gelir mi?.. Dini, internetten öğrenen ve sonra da dinbazların peşinden koşan bir toplumun liderleri için bulunmaz fırsat!" ifadelerini kullandı.