Medya
28 Şub 2019 08:49 Son Güncelleme: 28 Şub 2019 08:54

Abdullah Gül'ün danışmanı 'hayrete düştü': Ali Babacan saf mı değiştirdi?

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, yerel seçim sonrası kurulacağı öne sürülen yeni partiyle ilgili olarak bir yazı kaleme aldı.

31 Mart seçimlerinin ardından AKP muhaliflerinin yeni parti kuracağı iddiası gündeme gelmişti.

Yeni parti konusunda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isimleri öne çıkmıştı.

Davutoğlu, 9 Şubat'ta yeni partinin siyasal çerçevesini de ortaya koyan bir konferans vermişti. Davutoğlu'nun Ankara Hacıbayram'da konferans verdiği Araştırma ve Kültür Vakfı'nın, Yeniden Milli Mücadele Grubu'nun olduğu ve vakfı Melih Gökçek'in desteklediği anlaşılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Takan, bugünkü köşesinde “AKP içinde, Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ekseninde dönen, çıkacağı söylenen 2 parti iddialarına bakalım. Geçen bir yazımda ‘AK BABA’lardan bahsetmiştim. Ahmet Davutoğlu'nun partileşme çabalarına değinerek AKP içindeki küskün ağır topların Ali Babacan ile bir formül arayışı içinde olduğunu bildirmiştim. Henüz ete kemiğe bürünen bir gelişme yok” ifadelerini kullandı.

“BENİ DE HAYRETE DÜŞÜREN BİR BİLGİ ALDIM”

“Bu partileşme çabaları içinde yer alan önemli bir isimden beni de hayrete düşüren bir bilgi aldım” diyen Takan şöyle devam etti:

“Kaynağımın iddiası; ‘artık, Ali Babacan, Abdullah Gül ile birlikte hareket etmiyor’. Ahmet Davutoğlu da, Abdullah Gül ile birlikte hareket etmiyor. Araları oldukça soğuk. Ne zaman Ahmet Davutoğlu bahsi açılsa Gül'ün son derece sert ve eleştirel sözler söylediğini biliyorum. Peki, ‘abisi’ gibi Abdullah Gül'e bağlı olan Ali Babacan'a ne oldu?.. Kaynağımın belirttiği gibi, onlar arasındaki ilişki de eskisi gibi değil. ‘AK BABA’lar Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ı beraber harekete geçirecek formülü bulmuş. Şöyle anlatılıyor;"Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gerçekten çok güçlü ve çok seviliyor. Büyük bir sempati var kendisine. Ali Babacan da Batı'da çok seviliyor ve çok güçlü. Bu iki güç yan yana gelecek. Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde bir partileşme olacak. Ali Babacan bu işe sıcak bakıyor ve yaklaştı."Olur mu?.. Tutar mı?.. Abdullah Gül'ün bu işlerin içinde olmadığı algısı AKP içinde ve Türkiye'de nasıl ve ne gibi bir karşılık bulur?.. Sözde Kürdistan'a çaktığı selamlarla hafızamızda yer tutan Ahmet Davutoğlu, İngiltere ve uluslararası finans çevrelerine çok sempatik (!) olmasıyla bilinen Ali Babacan'dan yeni bir AKP çıkar mı?.. Bekleyip göreceğiz...”