Gündem
19 Kas 2014 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Abdullah Gül kendisini ifadeye çağırttı!

Abdullah Gül, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kayıp trilyon davasıyla ilgili ifade verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Necmettin Erbakan’ın parti liderliği dönemindeki 'kayıp trilyon’ soruşturması için dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdiği öğrenildi. Gül, o dönem cumhurbaşkanı olduğu için ifadesi alınmamıştı.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı dönemi bittikten sonra bu konuda savcılığa ifade vereceğini belirten Abdullah Gül, görevi sona erdikten sonra avukatı vasıtasıyla Anakara Cumhuriyet Başsavcılığa başvurarak ifade vermesi için gün tayin edilmesini istedi.

BASINA DUYURULMADI
Dün Ankara’ya giderek akşam saatlerinde başsavcıya ifade veren Gül'ün bu hareketi basına duyurulmadı.

ERBAKAN VE 68 RP YÖNETİCİSİ CEZA ALDI
1998 yılında Anayasa Mahkemesi, Refah Partisi (RP) hakkında verdiği kapatma kararı kararının ardından, yöneticilerden ellerindeki Hazine yardımını devlete iade etmelerini istedi. Ancak RP, paranın örgütlere gönderilerek harcandığını ileri sürdü ve söz konusu Hazine yardımını iade etmedi. Müfettişlerin incelemelerinde paranın, sahte belgelerle harcanmış gibi gösterildiği tespit edildi. Bu nedenle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın da bulunduğu parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.