Medya
02 Mar 2019 12:47 Son Güncelleme: 02 Mar 2019 12:56

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Babacan'a çok sert yazı!

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Önce ihanetlerinizin hesabını verin!" başlıklı yazısında parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ı isim vermeden çok sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti'den kopan isimlere yönelik sert eleştiriler sürüyor. 31 Mart yerel seçimleri sonrası parti kuracağı iddia edilen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in hedefinde.

Star gazetesindeki bir önceki yazısında "evet hainsiniz" diye yüklenen yazar, bugün de "Önce ihanetlerinizin hesabını verin!" dedi. Metiner, ismi yeni oluşumlarla anılan eski yol arkadaşlarını, kendilerine makam verilmediği için reis karşıtı pozisyona geçmekle eleştirdi.

FETÖ ile söylem birliği içine girmekle suçladığı isimlere yüklenen yazar,  yazısında şu ifadelere yer verdi:

Hep “özgül ağırlık” edebiyatı yaptınız

"İhanetlerinin hesabını vermek yerine utanmazca Reis’i fabrika ayarlarından sapmakla suçlayanlar bilesiniz ki ayarsızların önde gidenleridir. Reis makam verdiğinde çok iyiydi değil mi? Sanki bütün makamlar sizin için vardı. Kendinizi Allah’ın seçilmiş kulları olarak görürdünüz. En üst makamlara kadar çıkan sizdiniz. Çıktığınız makamlardan inmek zorunda kaldığınızda da tekrar parti genel başkanlığı ve dolayısıyla başbakanlık koltuğunun sizin için hazırda tutulmasını isteyen sizdiniz. Bir gün olsun bir başka kardeşinizi kendiniz için layık gördüğünüz makamlara layık gördüğünüz oldu mu? Hep “özgül ağırlık” edebiyatı yaptınız. FETÖ ile mücadele süreçlerinde “mağduriyet edebiyatı!” üzerinden FETÖ’cülere alenen arka çıktınız. İsim vererek kamuoyu karşısında Reis’i “tek adam! “ ve “diktatör!” diye suçladınız. "

Reisi yedirmeyeceğiz

Eski AK Partililerin, reis düşmanı uluslararası güç odaklarının ve içerideki işbirlikçilerinin safında hizalandığını savunan yazar, "Siz ihanetçilere Reis’i yedirmedik, yedirmeyeceğiz! Varın siz yeni makamlar için parti kurun, biz Reis’imizi makamlarınıza değişecek kadar hain değiliz. Reis sizin gibileri bize tercih etse bile biz Reis’i hiçbirinize değişmeyecek kadar çok seviyoruz. " diye yazdı

Yazının tamamını okumak için tıklayınız