Polemik & Kulis
19 Ağu 2020 16:12 Son Güncelleme: 19 Ağu 2020 18:22

Selvi'nin yazısı Yarkadaş'ı kızdırdı! "Hey gidi Hürriyet, kimlere kaldın be..."

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Yarkadaş'ın önerilerini birebir kendi köşesine taşıyınca fena yakalandı.

CHP eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Muharrem İnce'nin yeni hareketini açıklamasının ardından parti yönetimine dikkat çeken uyarılarda bulunmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Yarkadaş'ın önerilerini birebir kendi köşesine taşıyınca fena yakalandı.

Yarkadaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili parti yönetimine Twitter hesabından tavsiyelerde bulunmuştu:

* "CHP'nin ya da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül mü Ali Babacan mı Meral Akşener mi olacak?" , "Muharrem İnce CHP'yi bölecek mi?" tartışmalarını bitirecek tek formül, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Nokta!

* Sayın. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksa, CHP kendi adayını 1 milyon 250 bin ÜYESİNİN önüne sandık koyarak ve ÖN SEÇİM yaparak belirlemelidir. En doğru, rahatlatıcı ve seçmeni motive edici formül budur. Millet İttifakı üyesi partiler de 1. tura kendi adaylarıyla girmelidir.

* "Herkesten oy alacak ÇATI ADAY" formülü arayışı beyhude bir çabadır. 2014 adayımız MHP'li Ekmelettin İhsanoğlu'nun 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini söylemesi hatrımızdadır. CHP 1. tura özgücüne güvenerek girmeli ve partinin kadrolarını öne çıkarmalıdır.

"HEY GİDİ HÜRRİYET, KİMLERE KALDIN"

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülakdir Selvi, "Muhalefet cephesinin Cumhurbaşkanlığı denklemi" başlıklı yazısında CHP'li Yarkadaş'ın tavsiyelerinin benzerini köşesine taşıyınca tartışma başladı.

Selvi'nin yazısına göndermede bulunan Yarkadaş, "Abdülkadir Selvi ilginç biri... Bugünkü köşesinde, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin ortaya koyduğum, 11 TV prog. ve 9 gazetede referans verilerek tartışılan 3 önerimi yazmış. Yazısında referans vermemesi bir yana bir de beni engellemiş. Hey gidi Hürriyet, kimlere kaldın be.."