Medya
07 Haz 2017 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:44

Abdulkadir Selvi'den yeni darbe girişimi iddiası: Ama bu kez tarih vermişler...

Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisine esprili bir dille "Darbe ne zaman oluyor?" diye sorduğunu aktardı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, geçen günlerde ileri sürdüğü  "FETÖ'cüler aralarında 15 Haziran’a kadar yapılacak darbeyi tartışıyorlar" iddiasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisine esprili bir dille "Darbe ne zaman oluyor?" diye sorduğunu aktardı.

Yıldırım'a “Allah korusun” diye karşılık verdiğini ifade eden Selvi, "Bunun üzerine, 'Darbe yapacak olan tarih verir mi?' diye konuştu. 'Bu sefer bir tarihten söz etmişler' dedim" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin "Darbe tehdidinden kabine değişikliğine kulisler" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Meclis'te AK Parti grubu öncesindeydi. Bakanlarla, milletvekilleriyle sohbet ediyorduk. Etrafında kalabalık bir heyetle Başbakan göründü.

Bizim bulunduğumuz bölüme gelince esprili bir şekilde, “Darbe ne zaman oluyor”dedi.

“Allah korusun” diye karşılık verdim. Bunun üzerine, “Darbe yapacak olan tarih verir mi?” diye konuştu. “Bu sefer bir tarihten söz etmişler” dedim.

Rodos’ta FETÖ’cü kaçakların, “15 Haziran’a kadar ne olacağını göreceğiz. Bu sefer çok kan akacak. Bayramı kimin yapacağını göreceğiz” sözleri, darbe tehdidini yeniden gündemimize soktu.

Darbe paranoyası içinde yaşayamayız. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Ama bu dikkatli olmaya engel değil. 15 Temmuz’dan önce FETÖ’cülerin darbe yapma kapasitesi var mı konusu gündeme geldiğinde, “Mümkün değil, o güçleri yok”diye kestirip atılmasaydı,15 Temmuz yaşanmayabilirdi.

Başbakan’ın da ifade ettiği gibi darbeler tarih vererek yapılmıyor. Ama  15 Temmuz’da Binbaşı O.K.’nın ihbarında olduğu gibi bazı sızıntılar da olmuyor değil. 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta ve 12 Eylül’de MİT darbenin göbeğinde yer aldığı için başbakanlara haber vermemişti. Demirel, “MİT darbeyi bana haber vermedi”demişti her defasında. 12 Mart’ı enişteden değil, İran şahından öğrendik. Şah Rıza Pehlevi, Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’i acil koduyla Tahran’a çağırıp, darbenin haberini vermişti. Çünkü MİT Müsteşarı Fuat Doğu, 12 Mart’ı planlayanlar arasındaydı. Başbakan Demirel’i arayarak istifasını istemişti.