Medya
18 Mar 2020 12:47 Son Güncelleme: 18 Mar 2020 17:28

Abdulkadir Selvi'den sert çıkış! "TTB'nin başındaki 'Türk' ibaresi kaldırılsın"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türk Tabipler Birliği'nin korona virüs tespit edilen hasta sayısının belirtilenden yüksek olduğuna yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Türk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman'ın önceki gün yaptığı basın açıklamasında “Aldığımız duyumlar hasta sayısının daha fazla olduğu yönünde” açıklamasına tepki gösterdi. Afrin harekatında Birliğin “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamasını hatırlatan Selvi "Türk Tabipleri Birliği’nin sicilini sayıp dökmek istemiyorum. Çünkü bugün yeri değil. Koronavirüsle mücadelede canla başla çalışan Türk Tabipleri Birliği üyesi doktorlarımıza olan saygım olmasa, bu kuruluşun isminin başındaki “Türk” ibaresinin kaldırılmasını önereceğim." dedi. 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Türkiye, koronavirüsle mücadelede dünyada en başarılı ilk üç ülke arasında gösteriliyor. Bunda dinamik kriz yönetiminin payı olduğu kadar, sağlık çalışanlarımızın fedakâr çalışmaları da unutulmamalı. Ancak aynı şeyi Türk Tabipleri Birliği için söyleyemeyeceğim. Çünkü koronavirüsle mücadelenin sağlık boyutu kadar toplumsal psikoloji boyutunun da iyi yönetilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kriz yönetimi, bırakın iktidarı, muhalefet liderleri tarafından da takdir edildi. Devlet bu konuda şeffaf olmalı ama sorumluluk sahibi olanlar da açıklamalarına dikkat etmeli.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, tam bu aşamada çıktı, “Aldığımız duyumlar hasta sayısının daha fazla olduğu yönünde” diye bir açıklama yaptı. İşi sağlık çalışanlarının maskelerinin dahi yetersiz olduğu noktasına kadar götürdü. Avrupa Birliği üyesi olan İtalya, maske talep ettiği halde AB ülkelerinden yardım gelmedi ama Türkiye maske gönderdi. Hakeza Bulgaristan’ın da maske talebi Türkiye tarafından karşılandı. Bunu en iyi bilecek kişi Türk Tabipler Birliği’nin başkanı. Ayrıca üyeleri hekimlerden oluşan Türk Tabipler Birliği’nin başkanının duyumlarla açıklama yapmaya hakkı var mı? Türk Tabipleri Birliği hastanelerde örgütlü. Sağlık Bakanlığı’na o bilgileri verenler aynı zamanda Türk Tabipleri Birliği üyesi olan doktorlar. Oradan sağlıklı bilgiler alabilirler. Ben demiyorum ki “Her şey iyi” desinler. Eleştirsinler. Ama bilgiye ve veriye dayalı konuşsunlar.

Çünkü orası Kanarya Sevenler Derneği değil, oranın adı Türk Tabipleri Birliği. PKK’ya yönelik Afrin harekâtı sırasında, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diye açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği’nin sicilini sayıp dökmek istemiyorum. Çünkü bugün yeri değil. Koronavirüsle mücadelede canla başla çalışan Türk Tabipleri Birliği üyesi doktorlarımıza olan saygım olmasa, bu kuruluşun isminin başındaki “Türk” ibaresinin kaldırılmasını önereceğim.