Medya
27 Nis 2021 07:32 Son Güncelleme: 27 Nis 2021 07:37

Abdulkadir Selvi'den, Kılıçdaroğlu'na 'kripto para' göndermesi: 'Vizyonuna şapka çıkarıyorum

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası'nın kripto paralarla ilgili aldığı kararın ardından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları gündemine aldı.

Sahibi olduğu kripto para borsası Thodex üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiası sonrası Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer'in ardından, gözler kripto paralara çevrildi. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda, Merkez Bankası'nın kripto para kararını eleştiren tiwitlerine gönderme yaptı.

Kripto paralarla ilgili haber görünce aklına Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının geldiğini söyleyen Selvi, "Ne zaman ki kripto paralarla ilgili haber çıksa. Ne zaman ki yeni bir kripto para patladığını görsem. Hemen aklıma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kripto paralarla ilgili çıkışı geliyor. Merkez Bankası 16 Nisan günü kripto paraların Türkiye’de ödeme aracı olarak kullanılmayacağı kararını aldı. Merkez Bankası’nın kararı yayınlanır yayınlanmaz Kılıçdaroğlu, yaylım ateşine başladı. Kemal Bey’in hesap uzmanı olduğunu biliyordum ama kripto paralar konusunda ihtisası olduğunu tweet’leri sayesinde öğrendim." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun attığı twitlere değinen Selvi, yazısını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu sıcağı sıcağına iki tweet attı.

İlk tweet’inde iktidara “Kripto kararını kime danıştın ey iktidar?” diye sordu. Sorar, muhalefet değil mi, hakkıdır. “Bu konunun tüm paydaşları ile oturup istişare ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun istişaresinin sonucunu merak etmez misiniz? Ben de ettim. Kemal Bey, aynı gün attığı tweet’le merakımızı giderdi.

“Tüm gün farklı paydaşlarla görüştüm. Blockchain ve kripto 1 milyar dolarlık (Unicorn) teşebbüslerimizin çıkacağı yegâne alandır. Türkiye’nin finansal teknoloji girişimlerine darbe vurdular. Gençlere tahammülleri yok bunların. Yok yok yok!” dedi.

Şimdi tosuncuklar batırdıkları kripto paralarla yurtdışına kaçarken, ben de Kemal Bey’in iki tweet’ini hatırlıyor ve vizyonuna şapka çıkarıyorum."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN