Gündem
24 Haz 2021 09:47 Son Güncelleme: 24 Haz 2021 10:54

Abdulkadir Selvi’den dikkat çeken yazı! Erdoğan AKP’lilerin kibrini kabul etti

Cumhurbaşkanı ve Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Belediye Başkanları Toplantısı'nda "gönül belediyeciliği" vurgusu yaptığına dikkat çeken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Erdoğan, belli ki seçimleri kazanmak için 'gönül belediyeciliği'ni olmazsa olmaz şart olarak görüyor hem de kibir ve büyüklenme nedeniyle o noktada bir eksiklik hissediyor” dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı "sosyal medya belediyeciliği" üzerinden eleştirdiğini söyledi.

“Erdoğan, iki uç olarak CHP ve AK Parti belediyeciliğini semboller üzerinden tarif ediyor. CHP belediyeciliğini, 'sosyal medya belediyeciliği' olarak tanımlarken AK Parti Belediyeciliğini 'gönül belediyeciliği' olarak tarif ediyor. Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde de sık sık 'gönül belediyeciliği'ne vurgu yapıyor. Erdoğan’ın konuşmasında bu kadar sık bir şekilde, “sosyal medya belediyeciliği”ne ve 'gönül belediyeciliği'ne vurgu yapmasına doğrusu şaşırdım. Ama belli ki böyle bir olguyu tespit etmiş. Onun üzerinde duruyor" ifadelerini kullanan Selvi, Erdoğan'ın AK Parti'li belediyelere, “2024 seçimlerine değil. 2023’e odaklanın” uyarısını da hatırlatarak şöyle devam etti:

‘SIRADAN BİR SEÇİM OLMAYACAK’

“Çünkü yerel seçimler 2024’te yapılacak ama Cumhurbaşkanlığı seçimi 2023’te. 2023 seçimleri sıradan bir seçim olmayacak. Türkiye açısından bir kırılma noktasını oluşturacak.

Erdoğan, belli ki seçimleri kazanmak için “gönül belediyeciliği”ni olmazsa olmaz şart olarak görüyor hem de kibir ve büyüklenme nedeniyle o noktada bir eksiklik hissediyor.”

Yazının tamamı için tıklayın!