Medya
24 Mar 2021 13:21 Son Güncelleme: 24 Mar 2021 14:05

Abdulkadir Selvi'den bomba kulis! Kabinede beklenmedik isimler değişebilir!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ni yazdı. Kabine değişikliğinin kongre sonrasına kaldığını ifade eden Selvi, beklenmedik isimlerde değişiklik olabileceğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kabine değişikliğine ilişkin dikkat çeken bir yazı yazdı. Selvi Ak Parti'de beklenmedik isimlerde değişiklik olabileceğini belirtirken, " Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka kimsenin bilgisi yok. O kadar net söyleyebilirim. Ama görünen o ki beklenen değil, beklenmeyen isimlerde de değişiklikler olabilir." ifadelerini kullandı.

Selvi'nin bugünkü köşe yazısı şöyle;

"Kabinenin, AK Parti kurultayından önce değişeceği beklentisi vardı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşzamanlı bir değişimi tercih etti. Böylece partiyi ve kabineyi birlikte düzenleyecek.

Erdoğan, “2023 Türkiye’de yeni bir dönüşüm süreci olacak” demişti. Aslında bugünkü kongre ile birlikte hem söylem ve hedefler olarak, hem de parti ve kabinedeki kadrolarla 2023’ün parametrelerini verecek.

İDDİALI HEDEFLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan kongreden önce birkaç gündür hiçbir program koymadı. Bu süre zarfında kongrede yapacağı konuşmaya hazırlandı. Kongrenin teması “güven ve istikrar” olacak.

Erdoğan, “Türkiye’nin gerek insan haklarıyla ilgili yaptığım reform paketi, gerekse ekonomi paketiyle ilgili bütün bunları kapsayan, çok daha geniş anlamda bir konuşmayı şu anda planlamış durumdayım” demişti.

Erdoğan’ın Türkiye’nin önüne;

1) İnsan hakları ve özgürlükler,

2) Ekonomik kalkınma ve refah toplumu,

3) Dış politikada küresel, güçlü Türkiye,

hedeflerini koyması bekleniyor.

CUMHUR İTTİFAKINA GÜÇLÜ VURGU
Erdoğan’ın konuşmasının bir ayağını da cumhur ittifakının oluşturması bekleniyor. Erdoğan, “AK Parti olarak, Milliyetçi Hareket Partisi ile cumhur ittifakı olarak 2023’e doğru çıktığımız bu yolda bu dayanışmamızın gereği nelerdir, neler olacaktır, bunları da en güzel şekilde inşallah ifade edeceğiz” demişti.

MKYK’DA YENİ ANLAYIŞ
Erdoğan bu kez AK Parti yönetimine daha fazla yoğunlaşıyor. Çünkü partiyi 2023 seçimlerine bu kadro götürecek. Hem isim olarak hem de Türkiye’nin temsili açısından MKYK listesinin farklı bakış açısıyla hazırlandığı ifade ediliyor. Erdoğan bu süre zarfında MKYK listesine alacağı isimler üzerinde yoğunlaştı. Yarın önce kongre, akşam saatlerinde ise yeni parti yönetimini belirleyecek. Ardından da hafta sonuna kalmadan yeni kabine açıklanacak.

KİM BAKAN OLACAK?
Kabine değişikliği üzerindeki beklentiler pazartesi günü yoğunlaşmıştı. Ancak kongreden sonraya kaldı. Erdoğan’ın bu süre zarfında kabine değişikliği üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Zaten bir süredir Ankara kulislerinde kabine değişikliği konuşuluyor. Hatta kabine için oranlar veriliyor, kimlerin gideceği konuşuluyor. Bakan olacak isimler hakkında değerlendirmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka kimsenin bilgisi yok. O kadar net söyleyebilirim. Ama görünen o ki beklenen değil, beklenmeyen isimlerde de değişiklikler olabilir.

Erdoğan hem partide hem kabinede Türkiye’yi 2023’e taşıyacak kadroları ortaya çıkaracak. Kongre konuşmasında ise 2023’ün perspektifini verecek."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız