Medya
14 Oca 2021 11:24 Son Güncelleme: 14 Oca 2021 11:32

Abdulkadir Selvi'den bomba kulis: Ayhan Bilgen, HDP'den kopup yeni bir hareket başlatıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, tutuklu bulunan eski Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in HDP’den kopacağını öne sürdü.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, HDP'nin tersine Türkiyelileşme yaşadığını söylediği andan bu yana parti içinde büyük tepki toplayan Ayhan Bilgen'in HDP'den koparak yeni bir hareket başlatacağı kulisini yazdı.

Selvi, Ayhan Bilgen’i üç kez ziyarete giden HDP'lilerle Bilgen arasında sert tartışmaların yaşandığını fakat Bilgen’in geri adım atmadığını belirtti. 

Muhafazakar bir damardan gelen Bilgen, Selvi'ye göre HDP'den koptu ve yeni bir hareket başlatmak üzere. 

Selvi Ayhan Bilgen hakkında bugünkü köşesinde şunları yazdı:

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, tutuklandığında “tersine Türkiyelileşme” başlığı altında HDP’ye esaslı eleştiriler yöneltmişti. Ayhan Bilgen’i önce muhafazakâr bir insan hakları örgütü olan Mazlum-Der Genel Başkanı olarak tanıdık. Bilgen, Mazlum-Der’den sonra siyasete HDP’de devam etti. Tabii Ayhan Bilgen’in bu tercihi eski mahallesinde tepkilere neden oldu. HDP’de ise muhafazakâr kesime açılım olarak görüldü. Ama Ayhan Bilgen’i hep tartışan, sorgulayan biri olarak gördüm. Bilgen, Kobani soruşturması kapsamında tutuklandığında Türkiyelileşme, Kürtler dışındaki farklı kesimlere açılma amacıyla yola çıkan HDP’nin, “tersine Türkiyelileşme” yaşadığını gündeme getirdi. Bu sorgulama Ayhan Bilgen’in HDP’den fikri olarak bir kopuş yaşadığının işaretiydi.

HDP ile Bilgen arasında sert tartışmalar yaşandığını iddia eden Selvi, şöyle yazdı:

Ayhan Bilgen’in mesajları HDP tarafından da benzer şekilde değerlendirilmiş olmalı ki, cezaevinde 3 kez ziyaret etmişler. HDP’lilerle Bilgen arasında sert tartışmalar yaşanmış. Ancak Ayhan Bilgen geri adım atmamış. Gelinen noktada ise Ayhan Bilgen, kucağında bir yığın hayal kırıklığı ile HDP’den kopuyor.

Peki HDP’den kopan Altan Tan’la birlikte Ayhan Bilgen yeni bir parti kurma çalışmasına girer mi? O kadarını bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa, o da Ayhan Bilgen’in HDP’den kopup yeni bir hareket başlatacağı yönünde.