Medya
04 Mayıs 2021 07:11 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2021 07:15

Abdulkadir Selvi'den bomba iddia: Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, muhalefetin adayını nasıl belirleyeceğine dair iddialar gelmeye devam ediyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bu kapsamda bir yazı kaleme aldı.

Abdulkadir Selvi, bugün Hürriyet'te çıkan '2023 seçimlerinde muhalefet ortak aday çabasında' başlıklı yazısında, Millet ittifakı ortakları Kılıçdaroğlu ile Akşener'in 2023 seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için yoğun bir çaba içinde olduğunu iddia etti.

Abdullah Gül formülünün tutmadığını ileri süren Selvi, "Zaman zaman bir araya geliyorlar, kimi zaman özel görüşmeler yapıyorlar. Kılıçdaroğlu bir ara adaylık sinyali verse de stratejisi, ortak aday çıkarılması yönünde. Kılıçdaroğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinde de ortak adaylık modelini zorladı ancak Abdullah Gül formülü tutmadı. CHP isyan etti. Meral Akşener, Gül’ün önünü kesti çünkü kendisi aday oldu. Ancak bu kez strateji değişti. Bu kez ortak adaylık daha güçlü bir ihtimal. Meral Akşener, kısa bir süre önce, “Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye’nin geleceğiyle oynamayacağım” diye sinyali verdi." dedi.

İki liderin, kürt ve muhafazakar seçmenin hoşuna gidecek bir tercih yapacağı görüşünü savunan Selvi, "Kılıçdaroğlu ile Akşener’in A planı, 2023’te millet ittifakı olarak ortak aday çıkarmak. İki liderin yerel seçimlerde olduğu gibi muhafazakâr ve Kürt seçmenden oy alabilecek isimlerin üzerinde durduğu ifade ediliyor. B planında ise ilk turda her partinin kendi adayını çıkarıp, seçimler ikinci tura kalırsa Erdoğan’ın karşısındaki adayda birleşmesi var." ifadelerini kullandı.

Selvi yazısına şöyle devam etti:

"Millet ittifakının ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemede altın hisse Akşener’de. Meral Akşener kendisi ortak aday olmasa da istemediği bir ismin aday gösterilmesine izin vermeyecek. Abdullah Gül sürecine göre Akşener’in eli bugün daha güçlü.

Akşener kendisi aday olmasa da kimin olacağını belirleyecek isim olmak istiyor.

Akşener’in öncelikli tercihinin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğu söyleniyor."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN